• thesalamon
    #173
    Nézd má, tegnap még azt olvasom, hogy Németországban kevés az áram vagy drága vagy mi, most meg azt, hogy annyi van nekik, hogy a fejük is belefájdul a gondolatba, hova tegyék azt a sok áramot.
    Ezek a németek, hát én mondom, ezek jódolgukba má' azt se tudják mit csináljanak.
    Mit, mit, hát egy jó nagy balhét, és a végin persze megint a Keleti Blokkon vezetik le a feszültséget. Hogy stilszerű legyek.
    Na, hát ilyenek ezek, szörnyű.
    Hogy azt mondja annyira fú' a szél, hogy totál bepörögtek a szélerőművek, oszt csak úgy dől az áram mindenfele, nem győzik ide–oda küldözgetni. Amiről nemrég még sokan azt károgták, hogy jó, ha a spájzomat meg tudom majd világítani vele, most ugyan az majd' elolvasztja a kábeleket. Ki tudja ezt már követni...
    Na de én mégiscsak megmondom, hogy mit csináljanak annyi sok árammal !
    -Csináljanak oda melegedőket meg büféket,
    azt' ha fú a szél, világítsák ki mindet, hogy látszódjon jó messziről, és igyanak forró teát,
    az úgy is jól eshet abban a szélben.
    De vihetnek oda akkó má' fagyasztót is, azt hűtsék agyon a Meisterschütz -üket ha ráfanyalodnának a keserű likőrjükre. Merthogy aztat csak agyonhűtve lehet meginni.
    Melegedjenek ottan egészen a tavaszi szellőkig, minket meg hagyjanak békiben.
    Vagy melegítsék fel vele az Északi-tengert, s akko' még megspórolhatnak vele egy Görög nyaralást is.
    Hogy mik vannak. Megcsinálták az újat, azt kiderül, hogy nem passzol a régihez.
    Hogy mik vannak...
    De bánom is én.
    Persze úgy is lehet nézni, hogy nekünk má' idehozták egyszer a Mercijüket meg az Audijukat, azt most meg küldenek hozzá áramot is.
    Sőt még többet is, mint amennyi kéne. Na, hát fene a pofánkat, de tényleg, nekünk semmi se jó ?

    Itten meg olvasom a kommentekbe', hogy a politikusok csinálják eztet, ők kavarják a szagos levegőt, meg hogy a morál az mit sem változott, meg ilyen kommentek. Atom -agyuak, Sötét -zöldek, mindent megmondó OFF-olók mint én, véleményeznek.

    Ma még azon vitatkozunk, hogy minek kellenek ezek az aranyárba kerülő pörgettyűk, holnap meg már valami egészen máson mérgelődünk, hogy már megint mire megy el az a rengeteg pénz.

    Még hogy a morál. A morál itten kérem szépen az, hogy jajgatunk mert nem jók ezek az erőművek, merthogy az egyik nagyon füstöl, a másik nagyon rákol, a harmadik meg még csak pislákol.
    És/vagy drága.

    De az áram, hja, kérem, az más, az azért mégiscsak kéne mindenképpen.

    Merthogy áram nélkül ugye gáz van, illetve még az sincs. Hát ki a fene akar munkanélkülivé válni, meg otthon ülni a tök sötétben, vacogva, mosatlan ruhával és egy rakatnyi langyos sörrel ???
    No, hát ez itten kérem szépen a morál, úgy natúrba.
    A politikusok a hibásak ? Nem úgy van a' ! Még hogy van a politikus -úgy külön magába kitenyésztve- meg van a nép, azt a politikus kitalálja a nép meg csinálja.
    A nép saját magából generálja ki a politikusokat. Ez így egy komplett egész.
    Ez, amíg ember van a világon így lesz. Nem ám úgy, hogy vagyok én meg körülöttem a tömegek.
    De nem ám. Benne vagy Te is a tömegben, meg én is. Benne a politikus is.
    Hogy a média befolyásolja a tömeget ? Igaz. De a tömeg nézi. Hallgatja. KELL neki.
    Szeretnénk, ha a politikus külön állatfaj lenne, de sajnos nem. Amúgy az, csak belőlünk lett :)
    A politikus aztán kibontja az elkészített furmányos kis vitorláit, azt arról fordítsa oda, amerre a nép fújja. A nép meg beül mögé.
    Hogy aztá má' olyan gyorsan megy a vitorlással, hogy ő maga se tudja kormányozni, hát az sem újdonság. Mindenki bontogatja a vitorláit, azt vagy sikerül vagy nem alapon megy tovább a dolog, úgy magátú. Vagy láttok egy frankó kormányost valahol, aki tudja merre az arra ?
    No, hát ez itten kérem szépen a morál, úgy natúrba.
    A németek meg megoldják ezt a mizériát, azt kész. Jön majd egy újabb. Ha más lehet nem is, a technika így fejlődik, alakul, vagy bejön vagy nem, ha igen hát hajrá, ha nem keressünk mást.