galocza#7
én az egész érintőképernyő-mizériát nem értem.
tény, nagyon elegáns, amikor a filmben a rohadt nagy képernyőn ráncigálják a dolgokat ide-oda, de józsi, próbáld ezt csinálni fél óráig, s lerohad a karod.
visszatérve a való világba: mire használ általánosságban az ember egy laptopot? kis szövegszerkesztés, web meg videolejátszás.
utóbbihoz nem kell érintőképernyő, a másik kettőhöz meg kell a szövegbevitel (legalábbis nálam: én sokat keresek oldalt is, oldalon belül is). és akkor jön a virtuális billentyűzet, és többe van a leves mint a hús... telefonon is agybaj a virtuális szövegbevitel, pedig nekem még pálcikás van.
az egérhez képest talán gyorsabb (nem vagyok róla meggyőzve, hogy kényelmesebb), de az adatbevitel macerásabb, power user meg tanulja meg a billentyűzet-kombinációkat (még akkor is, ha a windowsé alapból teljesen antiintuitív).
nekem is teljesen úgy tűnik, hogy a hwgyártók már nem tudnak mit kitalálni, s msékkel karöltve valami teljesen agyament baromságot akarnak lenyomni a torkunkon. s miért is ne? a tableteket is sikerült...