• dchard
    #6
    A másik dolog meg az, hogy eddig sem azzal volt a baj, ha ésszerűen, életszerűen korlátoztak. Nekem 120-as netem van, és csúcsidőben nem is jön soha annyival, de nem is akadok ki azon, hogy néha csak 50-60mega van meg az esti csúcsban. Az emberek azzal nincsenek tisztában hogy ez nem bérelt vonal.

    Viszont a 120-as UPC-nél maradva ha tényleg tartósan csak 4-5mega lenne egy ekkora csomag sebessége, az okkal verhetné ki a biztosítékot bárkinél. Ha ilyen lenne, nekem aztán mondhatná a UPC hogy ennyi a garantált... Szóval az arányérzék is sokszor problémás.

    A másik, hogy a forgalomkorlátos csomagoknál is simán engedhetnék, hogyy csúcsidőn kívül, de elgalább éjszaka lehessen tölteni, amikor amúgy is üres a hálózat, és ott állnak a már kifizetett erőforrások kihasználatlanul (megy a légkondi, a gerinc is ki van fizetve stb.)

    A probléma eddig is az volt, hogy nem kompromisszumot kerestek a szolgáltatók (tisztelet a kivételnek).

    A VOIP tiltása, vagy még rosszabb: a VOIP forgalom jitteresítéssel történő minőségrombolása, ellehetetlenítése ellenben pofátlanság. Értem én a mögötte meghúzódó érdekeket de akkor is: erre már nem mondhatják azt, hogy veszélyezteti a hálózat működőképességét mert nagy forgalmat generál mint a fájlcsere. Ennyi erővel tilthatnák a youtube-ot is vagy amit kitalálnak. Nem azért vesz netet az ember, hogy aztán semmit se tudjon használni. Nálam itt van a határ a toleranciában. A csúcsidőben lassuló netet megértem, de a VOIP-ot nem.

    Dchard