tomboy013#13
Kapásból látszik hogy nem használtál még WP-s telót. Az egy dolog hogy pl Droidon is le lehet szedni WP7 launchert. De azért igencsak messze áll a WP-től. Lehet hogy a kinézete hasonló, de másban köze nincs a rendszerhez. Nem csak kinézetben üt el a WP a többi oprendszertől hanem felhasználói élményben is.
Az a 99% is eléggé erős azért. Már csak saját környezetemben is látom hogy sok embernek azért tetszik ez a csempés dolog. Az iPhone-os ismerőseim közül pedig egytől egyig mindenkinek jobban bejött a WP mint az iOS. Úgy gondolom a statikus , nulla információt közlő ikonok felett már eljárt az idő. Ha még sokan nem is gondolják de nagyban befolyásolhatja ez az irány a jövőbeli operációs rendszereket. Még most nem vették át az érintőképernyők a normál kijelzők helyét. De ha ez megtörténik hasznosabb lehet egy folyamatosan információt közlő tile-os rendszer, mint az eddig jellemző ikonok. Persze nem biztos hogy a tile lesz a megváltás de szerintem az irány jó. Kicsit megelőzi a korát ez a dolog, de egyszer mindenki számára hasznosnak bizonyulhat. Itt természetesen most nem csak a mobiltelefonokra gondoltam. Csak egy nagyon egyszerű dologot nézzetek meg. Bementek az Auchanba. Ott a digitális mérleg kijelzőjén nagy kockában ott vannak a gyümölcsök, zöldségek. Mennyivel jobb lenne ha rögtön a kockában feltüntetnék a kilós árát, esetleg az éppen aktuális akciót vagy egy kis infot magáról termékről, mintha egy ikon figyelne annyival ott hogy: banán. Persze ez most egy furcsa példa, de ha ott egyből megtudhatunk mindent ami érdekel akár egy tile segítségével, az megkönnyítheti az életünket. Mi másra vannak az informatika eszközei ha nem arra hogy könnyítsenek az ember életén. Persze ezt sok területre át lehet ültetni amit említettem csak egy példa volt. A Win 8 is lehet most bonyolultnak tűnik, de ha rááll majd az emberek agya és finomítanak is a rendszeren akkor igencsak használható lesz. Na de már nagyon eltértem az aktuális témától =) Ezt nem kötekedésnek szántam csak egy kis eszmefuttatás, hogy miért is lehet jó ez az irány.