• Vol Jin
    #13
    Van egy program, aminek nem jut eszembe a neve. Fogtad a telepítőlemezt, megmutattad neki, felírta egy imagebe azokkal a komponensekkel együtt, amiket megadtál neki. Amikor jött a SATA, akkor az XP-hez a drivereket, hogy ne kelljen a telepítés elején floppyról megetetni a gépet a telepítéskor. Meg servicepackot, egyébb komponenseket, amit a Windowsupdateről maga a program szedett le, de ha jól emlékszem, komplett DirectX-et, Officet, akármit beleintegrálhattál. Így nem az volt a telepítés, hogy felmegy a Windows, majd pöcsölünk a DIrectX-el, a kódekcsomagokkal, majd az Office, hanem rögtön feltolta. Persze így DVD lett, nem CD.

    A servicepackok jók voltak, de volt egy hátulütőjük. Nem csak az addigi frissítéseket tolta fel, hanem "modernizálták" is az OS-t, aminek az volt a következménye, hogy egy régi gépen az SP2 után úgy belassult, hogy megszakadt az ember szíve.

    Ennek oka, hogy az akkori dátumhoz igazították a gépigényt, és nem optimalizáltak. Ha csak híbákat javítanak, akkor nem értelmezik újra az OS-t, és a gépigényt. Minden marad ugyanaz, csak a hibás sort kicserélik a kódban.