• SoXxX
    #17
    "Ebben egészen biztosan igazad van, csak az a baj, hogy az új internethasználó generációnak nincs ehhez viszonyítási alapja."
    De van, az életben egyébként hallott "természetes" hangok a viszonyítási alap. Mindenki hallja a különbséget ha egymás után lejátszod, ez nem egy tanult dolog.
    Ezért nem lesz például egy tisztán digitális eszközökkel előállított zene olyan természetes soha mint egy élő hangszeres - de erre inkább ne is reflektáljatok, mert csak vita lesz.

    "Igen, csak a "mai" fiatalok (meg a nem annyira vájtfülűek) nem fognak kb. 1GB-os albumokat leszedni, megelégednek a 120 MB-ossal is"
    A mai fiataloknak a mai háttértárak és letöltési sebesség függvényében pont mindegy kellene legyen a méret. Inkább csak megszokás, meg ismeret hiány okozza az mp3-azást.

    Egyébként megfigyelve az illegális letöltőket messze nem olyan kicsi az mp3 vs lossless letöltések aránya mint gondolnád (megmerem kockáztatni, hogy 50-50%-hoz közelít).
    A gond inkább, hogy a nagy populáris zeneboltok nem akarnak áttérni leginkább anyagi megfontolásból (pld iTunes..az iTunes remastered meg iTunes LP közel nincs egy lossless-hez).
    Ezzel szemben normálisabb kiadók között akad olyan aki már csak és kizárólag interneten, lossless-ben forgalmaz (sem fizikai tárolót, sem mp3-at és egyéb silány minőséget nem használ).

    De az egész vita meg parttalan ha azt nézzük az emberek többsége milyen szintű "hifi" láncot használ a zene reprodukcióhoz..a hordozható tingli-tangli lejátszók és pláne mobilok meg vicc kategória.