• wraithLord
    #8
    A "PC" csak egy formája a számítógépeknek. Ha a PC eltűnik, akkor csak annyi fog történni, hogy a lakásban a nagy házat és az az asztalon a monitort felváltja egy monitornak kinéző számítógép... - ami amúgy szintén PC, mert a PC Personal Computert jelent, és a tablet is személyi számítógép.
    Nem értem, miért jó ilyen híreket kihozni? Az átlagember leszarja, hogy mi van az asztalán (egy nagy doboz és egy monitor vagy egy felállított tablet - amit magával is vihet), ez maximum a hardvergyártókat és számítógépgyártókat érdekli.

    Persze kétlem, hogy az IBM-féle számítógép, amit "PC"-nek is neveznek, megszűnne létezni, mert a hátránya (a mérete) egyben az előnye is. Arányaiban olcsó, könnyen korszerűsíthető, javítható, karbantartható, stb. És otthon/irodában nem a hordozhatóság a szempont, hanem a kényelem, pl. hogy több órát tudj a gép előtt ülni fiziológiai károsodás nélkül. Persze emellett a helytakarékosség is lehet szempont, de aki erőgépet akar, annak valószínűleg nem az, tehát nem olyan PC-t fog venni, aminek minden az alaplapjára van integrálva.