• Crane
    #28
    @Molnibalage: Most még alacsony a tablet-ek teljesítménye. Ebből a mondatból a MOST MÉG a lényeg. Pl. 1998-ban seggre ültünk, mikor azt olvastuk az újságban, hogy 600Mhz-es processzor. A technika rohamosan fejlődik.
    @usersg A tablettre perifériákat kötni csak példaként említettem. Természetesen jelenleg ez nem optimális megoldás. Sok értelme valóban nincs. Esetleg később, ha komoly teljesítményük lesz.
    Sok ismerősöm csinálja már pl azt, hogy van egy laptopja, amit otthon rendes nagy monitorral és normális billentyűzettel+egérrel használ. Mert az kényelmesebb. A laptop meg összecsukva haver valahol az asztalon. Aztán ha valahova vinni kell a PC-t, akkor kikapja belőle a csatakit és bele a táskába. Bárhol előveszi, ott van neki minden.

    Én azt gondolom, hogy úgy mint a klasszikus asztali PC valóban lassan el fog tűnni. Helyüket átveszik a sokkal kisebb méretű, passzív hűtésű eszközök, amikre továbbra is lehet külső perifériákat kapcsolni.
    Lássuk be, hogy tök értelmetlen a jelenlegi technika fényében az, hogy egy sörös rekesz méretű doboz van az asztalon, amikor ugyan ez elférne egy DVD lejátszó méretében is (sőt akár még kisebb méretben is). A jövő az ilyen kis dobozoké, amik vezeték nélkül kapcsolódnak majd a perifériákhoz.

    A modularitását meg el kell felejteni. Eddig is kamu volt. Ha új generációs porcira akartál váltani, majdnem hogy mindent cseréltél a gépbe, mert muszáj volt (új alaplap az új foglalat miatt, de akkor már DDR3 memória kell, másik videó kártya, és már kicsi a táp is, meg jó lenne egy nagyobb winyó... stb-stb).