• Dodo55
    #22
    Szerettem volna cáfolni, hogy az állításod (ami önmagában teljesen igaz) miatt ne lenne szükség modularitásra, de ez olyan összetett dolog, hogy eddig bármilyen oldalról próbáltam megközelíteni beletörött a bicskám :)

    A lényeg kb, hogy van egy fajta láncreakció, amiben az általad említett geekek igen fontos katalizátorként működnek alacsony számuk ellenére. Ez a láncreakció teszi lehetővé a hardware-ek ilyen mértékű fejlődését és piacképességét. Ez egy komplex folyamat amit a programozói logikámmal én átlátok, de szavakba önteni kurva nehéz :)

    Még talán annyit tudok hozzátenni, hogy piaci szempontból ez egy nagyon "hasznos" folyamat, az igények gerjesztik a további igényeket, ebben van kulcsszerepe a geek-eknek (mint fogyasztók), a programozók elkényelmesedésének (kevésbé optimalizált software-ek, ez gyorsítja többé-kevésbé a munkaállomások elavulását is a felhasználói programok által), és persze a hardware gyártóknak.

    Valahova oda akarok kilyukadni, hogy modularitás nélkül lelassulna a teljes high-end hardwareipar fejlődése, amit jelenleg nagyban elősegít a moduláris (így költséghatékony) bővítési lehetőség. Aki tehát egy a PC-t leváltani képes platformban gondolkozik, ezeket a folyamatokat is szem előtt tartva kell hogy gondolkozzon, ha hasonlóan életerős piacot akar neki. Ha ez nem jön össze, legyen akármilyen jó az új platform, a PC-ket nem igazán, vagy csak nagyon lassan tudná megfolytani a sokkal optimálisabb piaci viszonyai miatt.