• Crane
    #13
    Azt hiszem itt azért vannak fogalmi zavarok. A PC a personal computer rövidítése. Magyarul: személyi számítógép.
    Ki a franc definiálta valaha is, hogy pontosan hogyan néz ki egy PC? Senki nem mondta, hogy a PC az egy nagy doboz, mellette egy monitor, külön billentyűzettel, és egérrel (hovatovább az egér pl. később jelent meg mint maga a PC).
    Egy laptop, egy táblagép, egy okos telefon szerintem (na most lehet páran megköveznek) ugyan úgy PC-nek tekinthető. Az hogy más a mérete, a kiépítése, illetve egy célra specializálták (pl. játékkonzolok) csupán egy dolog.

    Ki mondta pl. azt, hogy nem lehet egy tabletre monitort és USB-s billentyűzetet kötni? Esetleg egeret? Meg lehet tenni. Simán lehet egy "asztali gépet" csinálni belőle, és amikor mobilissá kell válni, akkor kikapja az ember és viszi.

    Ez egy teljesen lineáris fejlődése a PC-nek. Én nem látok ebben új korszakot. Ha csak nem úgy, ahogy annak idején a alfanumerikus kijelzők grafikusra váltottak. Vagy ahogy megjelent az egér. A TFT monitor... stb.

    Egyszerűen eljutott a technika odáig, hogy nem kell egy PC-nek nagy ház. Elfér az elektronikája egy tenyérnyi területen. Pont ezért, pont most vált csak igazán személyivé. Hiszen így bármikor bárhol velünk lehet.

    Szerintem most egy zavaros időszak van a computer világában. Keressük az optimális megoldást a hordozhatóság adta lehetőségre. Ezért lett hirtelen annyi termék: Laptop, netbook, e-könyv olvasó, táblagépek, okos telefonok.
    Szerintem 4-5 év múlva ki fog alakulni egy optimális megoldás, amit szeretni fognak az emberek, és ugyan olyan hosszú időt él meg mint a PC asztali formája. Nem tudom ez mi lesz. Lehet egy cső, amiből kihúzhatunk egy hajlékony kijelzőt, vagy egy mini projektorral kivetít képet és billentyűzetet is. És bármikor vezeték nélkül összekapcsolható más perifériákkal, akár egy HD monitorral, és rajztáblával, hogy pl. egy grafikus dolgozhasson vele. De ennek ellenére simán elfér majd az ember zsebében.

    Csak a PC formája változott. Ennyi. Szerintem.