• Pycur
    #1
    Az nyilvánvaló tény, hogy a filmek azért készülnek, hogy a moziban és a TV-ben leadják és megnézzük. A TV erre egy kicsit rákontráz amikor sorozatokat ad ezzel is arra ösztönözve minket, hogy nézzük a tv-t minden nap.
    A film/sorozat gyártókat kifizetik azzal, hogy a moziban/tvben megnézzük ezeket, és slussz passz. Ennyi. Az utólagos dvd kiadás már csak egy kis extra nyerészkedés, semmi egyéb. Nem vagyunk kötelesek dvdt vásárolni, egy darabot sem. És aki letölt egy filmet és megnézi, az kb azzal egyenértékű hogy megnézte a tvben. Ettól senki se lett kevesebb. A tvben mennek a reklámok, azért kapják a pénzt, abból vesznek filmet/sorozatot. Az egy más világ hogy a tv nálunk jelenleg annyira lezüllött a sok 'válságshow' és tehetségtelenkutatók miatt, hogy értelmes ember ma már nem néz a tvben csak hiradót, de lehet hogy még azt sem, mert azt se tudjuk már eldönteni hogy mennyire hiteles amit ott mondanak, de ez most nem is lényeg. Hanem a modell amit leírtam.

    A zenére pedig csak annyit tudok mondani, hogy ma már túl sokan próbálnak ebből nyerészkedni. Az nem nagy eresztés hogy dance ejaybe összedob egy zenét, haknizik rá valamit és ezért pénzt kér. Az ilyen egynyári zenéket mindig is letölteni fogjuk mert nem találjuk arra alkalmasnak hogy bármennyi pénzt is megérdemelne.
    Példának okáért aki minőséget csinál, az valamilyem furcsa okból meg tud élni a zenéből, és nem 1 albumja van (vegyük pl Ákos-t) és nagy közönségek előtt turnézik mert sokan kíváncsiak rá, ez az ami a zenészt élteti. Nem a cd, meg a letöltés... És arra a grafikonra biztos mindenki emlékszik ami a mahasznál ki van téve: egy 3000 FT-os cdből kb 500 FT-ot kap az előadó, a többi elmegy mindenféle munkálatok és álltevékenységekre