• Irasidus
    #93
    "Ez önmagában OK-is lenne a sötét energiára is, viszont ilyen alapon egy mozgó test energiatartalma is sötét..."

    Nem csak sötét energiáról beszéltem, sötét anyagról. Egy mozgó testnek mozgási energiája van, ami a sebesség, illetve forgási munka eredménye. Ami szintén visszavezethető a négy kölcsönhatásra. Mondjuk nem ártana egy 7. tankönyvet átnézned...

    "Azért elég sok tudós agyal azon hogy egyesítse a makro és a mikrokozmosz törvényeit, de ezek szerint feleslegesen mert te kijelentetted hogy ez két független világ. No és hol a határvonal?"

    Igen, ha lesz egyesített elmélet akkor visszatérhetünk erre. De nem biztos, hogy valóban van ilyen. Viszont az egyesített elmélet sem "kvantumszint alatti" ismeret, hanem összesített ismeret lenne... ;)

    "Most én guglizzak neked? Glashow, who coproposed charm quark with Bjorken, is quoted as saying, "We called our construct the 'charmed quark', for we were fascinated and pleased by the symmetry it brought to the subnuclear world."

    Remek, remélem akkor végre azt is megértetted, hol hibádzott amit írtál. Köszi a googlizást.

    "Alapvetően nem attól elegáns az elmélet mert tudjuk mire gondol, hanem mert a probléma megoldása mentes az izzadságszagú erőlködéstől, nincs telezsúfolva feltételezésekkel, és szervesen illeszkedik egy nagyobb összképbe."

    Fizika: legyen elegáns, és ne legyen izzadságszagú. LOL Érezed azért, ugye, hogy amit mondasz az elég erőltet, nem túl elegáns, és izzadságszagú, a fizikához meg semmi köze? Vagy nem? :(