• Irasidus
    #85
    Aha, tehát amíg az embereknek fogalmuk sem volt mi az villám, tehát nem volt semmiféle magyarázat, csak észlelték a villámot - ezek szerint a jelenség nem létezett. Nézd, én értem amit mondasz, te nem érted, nyilván mert túl sok a halandzsa abban amit írsz. Próbáld meg magad egyszerűen kifejezni, nem leszel ettől kevesebb, viszont megkönnyíted a beszélgetésünket.

    "Az is egy elmélet hogy a sötét anyag pici rejtett dimenziókban található és csak a gravitációjának van számunkra megfigyelhető hatása."

    Ilyet én nem ismerek.

    "Arra azért kíváncsi lennék hogy szerinted mi a legvalószínűbb magyarázat ha már olyan sokat ismersz és olyan széles látókörű fizikus vagy..."

    Megtisztelő, de nem vagyok fizikus, csillagászattal foglalkozom. Mielőtt válaszolnék, had mondja el (megint), hogy a tudomány és ezen belül is főleg a csillagászat, eddigi törtelme csak arról szól, hogy fedezzük egy addig ismeretlen dolgot, jelenséget! Például, amikor a kvazárokat felfedezték senki nem tudta mik azok, sőt egyetlen elmélet sem jósolta meg a létezésüket. A sötét anyag egy név, de nem azt jelenti, hogy a tudásunk sötét. Ha nem hiszed, újfent csak a googlét javaslom, minden információ fent van a neten. Én szívesen válaszolok feltett kérdésre, de hely és idő hiányában nem áll módomba közel 100 év kutatási anyagát előadni. Ne haragudj. :(

    Alapvetően két nagy tábor van, akik csillagászati és akik részecskefizika okokkal magyarázzák. Véleményem szerint a sötét anyag nem egyetlen dologra vezethető vissza. Egyrészt MACHOk, kompakt csillagok, és egyéb még fel nem fedezett hipotetikus objektumok adhatják a sötét anyag egy részét. A másik részét meg eddig fel nem fedezett részecskék adhatják. A sötét energia magyarázatára több jelölt is van, ezek megértéséhez mint a kvintesszecia, vagy vákuumenergia, stb. sok év fizika szükséges, amit újfent nem áll módomban itt előadni. De a neten fent van ez is!