• end3
    #11
    Ma már minden laptopban és tablet-ek egy részében is ott a lehetőség gyárilag. Minden aktívan futó biztonsági, "takarító" szoftver tartalmaz "remote" hálózati megoldásokat. Innen csak egy lépés elérni és kezelni a rendelkezésre álló eszközöket.
    Azután "titkosszolgálati' megrendelésre, évek programozói munkájával gyártanak absz.profi vírusokat. A kínai és más amatőr vírusfejlesztők meg azokat másolják. "Könnyített" kezelhetőségű, leegyszerűsített tűzfalak, biztonsági szoftverek. Hozzá nem értő felhasználók tömegei. Azután, a Windows-ok alapértelmezett, kikapcsolhatatlan hálózati megosztásai. A szoftverek fejlesztései és a fejlődésük iránya, egyáltalán nem a biztoságos számítástecnika megteremtését szolgálják, (lásd a böngészők "biztonságosságát".

    A múltkor egy napokig takarított, "kiürített" és frissített PC-vel, aktívan futó víruskereső és tűzfal mellett, csak 3-4 percet mentem fel az index.hu oldalára, (a böngészést kipróbálni), párat kattintottam és 2-3 cikket elolvastam. A rögtön ezután elindított malware kereső 36 "kémsüti" "érkezését" regisztrálta - És ennyi csak a veszélyesnek titulált. - mennyi jöhetett "nem" veszélyes! -

    Manapság könnyű dolguk van a vírusoknak.