• gforce9
    #78
    "Nem árt ha van egy HD Sentinel, ez kötelező kéne legyen minden gépen. Nem árt egy program ami figyeli a ramokat és a processzort, és nem árt egy program ami figyeli a hőmérsékletét a hardvereknek, ha kell lehessen a ventilátorokat szabályozni, meg ilyenek."

    Sentinel: a hdd smartjából olvas adatot. Semmi nem garantálja, hogy holnap az a hdd el fog indulni. A kezdeti hibákat detektálja, de a biztonsági mentést nem váltja ki. Az olyan adatoknál, amelyeknél a biztonsági mentés sem kell, azok meg tökmindegy ha elvesznek. Van egy olyan szabály, hogy az az adat ami csak 1 helyen van tárolva, az nincs tárolva.

    Ramot processzort minek figyelni? Ha szar bármelyik azt biztosan nem tudja eldönteni egy oprendszer alatt futó szoftver, hiszen az is azon a ramon és processzoron fut amit épp figyel.... kicsit idiótaságnak érzem. Ezért vannak a ram és cpu tesztek boot cd-ken, mert ha már egy full processzort és ramot használó oprendszer sut, akkor már sw legyen a talpán, ha egy rossz memóriacímzért ki tudjon deríteni, hogy a cpu vagy ram hibája. Jóhogynem kondenzátor púposodást figyelő toolt nem javasolsz.

    A hardwerek hőmérsékletére meg van egy marhaegyszerű megoldás. Normálisan kell összerakni a gépet és nme fog melegedni semmi. Manapság asztali ronton ez amúgysem jellemző. Sem a cpu-kra sem a hdd-kre nem jellemző jelenleg a melegedés, ha normálisan van összerakva a gép. A GPU esetleg problémás lehet, de itt is a megfelelő ház kiválasztása sokat segít, szóval nem igazán értem minek a hőmérsékletfigyelés külön.

    Ventillátorokat szabályozni? Oldja meg az alaplap. 1x bekonfigolja az ember és kész, mit kell azon szabályozni? Persze, ha egy szénnéhúzott rendszert használsz, akkor nem szóltam. AZ általad felsorolt szoftverek többsége egyre jó: Mindegyik kihasít egy kis processzoridőt magának és szépen belassul a gép. Másra nem való. A gépet időnként át kell nézni, okés e minden és annyi. Nem kell 7/24-es felügyelet hozzá.