• Dodo55
    Én akkor halláskárosult vagyok bizonyára :) A divat pedig tudtommal egy olyan irány, amerre a zombikat viszi a mágneses érzékük.

Viccen kívül nem szabad összekeverni a marketinget és a marketinget. Eleve az egyiket nem szabadna így nevezni, és akkor tisztább lenne a kép.

A divat és a bemagyarázás módszereivel élő marketing az, ami belőlem kifejezetten undort vált ki, meg sem hallom, és ösztönösen kerülöm utána az általa érintett terméket.

Egy-egy korábban ismeretlen vagy új terméket/szolgáltatást bemutató marketing az, ami ha elég nyers számokkal és adatokkal jön a sok "neked erre szükséged van" helyett, akkor felkelti az érdeklődésemet, és bevallom talán még kis elfogultságot is ki tud belőlem váltani, ha a konkurens termékekkel ellentétben tisztább képet ad az adott termékről/szolgáltatásról, amiben így jobban meg tudok bízni. A marketingnek ez a fajtája az amire hajlandó vagyok értelmes dologként tekinteni.

Rájöhetnének már, hogy vannak értelmes emberek is a bolygón, és az az állapot, hogy most a kevésbé értelmesek zsebe van tele, egy ideiglenes állapot amit a jelenlegi fenntarthatatlan gazdasági modell generált, így nem ártana lassan megfelelni a tudatosabb fogyasztók elvárásainak, ugyanis előbb-utóbb az ő zsebükben lesz több pénz, onnan fog kelleni majd azt kicsalni valahogy, de trükkökkel ez nem fog menni.