• lordsithlord
    #20
    Azok a cégek illetve azok a felhasználók fognak majd így átállni, akik támogatott oprendszert akarnak majd használni.

    Az XP igen hamar kivezetésre kerül végleg, már egy jó ideje csak használt géppel OEM licenceléssel szerezhető be és hamarosan a támogatását is lelövik. Ha ez megtörténik, akkor viszonylag gyorsan (körülbelül 6 hónap alatt) megszűnik biztonságosnak lenni, mivel bár bukkannak majd fel biztonsági rések, ezekre fix már nem készül.

    A driver kérdésről: én voltam a legjobban meglepve, mikor egy régi TV tunert rádugva a Win8 felismerte. Ehhez tudni kell, hogy csak ezért a tunerért kénytelen voltam eddig egy külön XP-s gépet üzemeltetni, mivel egy elég komoly digitalizáló és képjavító rendszere van, amilyen a maiakban nem igazán található meg. Már a Vista se volt hajlandó kezelni, így elég meglepő, hogy bár nem típus szerint ismeri fel, hanem valamilyen általános eszközként, de tökéletesen működteti a Win8.

    Másik dolog: olyan gépen, amin Win7 meg se mukkant, ez csont nélkül ment. Ezer éves drivereket képes volt megfelelően helyettesíteni. Ezt korábban egyik rendszer se tudta, ha valamivel nem tudott mit kezdeni, akkor azt megette a fene.


    Ezt a beáldozott rendszert szerintem az életben nem fogom tudni felfogni. Mit is áldozott be? Betette a METRO-t, (tudom, már nem ez a neve, de nekem ez marad) és ennyi. Ugyanúgy van klasszikus asztal, sőt, van Start gomb is több módon is (vannak rá MS által elfogadott programok, illetve lényegében benne van a rendszerben, a registry-ben pár perc alatt be lehet kapcsolni).

    Én nem szeretem alapvetően az MS termékeit, bár igaz, nem technikai problémáim vannak vele. Ugyanakkor mégis ezt használom. A Win8 mióta kijött a végleges verzió, azóta működik a gépemen 90 napos verzióban. Stabil, gyors. Vannak érdekes dolgai (a driver kezelése néha kicsit furán működik, de ez csak bosszúságot okoz, nem pedig felhasználási problémát), de gyors és eddig bármit tettem rá, gond nélkül müködött.