• caius marius
    #126
    Ez szerintem nem liberális szemlélet. Inkább mondanám evolucionistának. Ha már skatulyázunk. A liberálistól én nagyon messze vagyok. Sőt! Attól a formájától ahogyan/amire mostanság használják, mereven elzárkózok.
    Nem vetem el a másik oldalt teljes egészében, mert úgy gondolom, hogy van létjogosultsága, de nem azokban a formákban ahogyan ezt bármelyik vallásnál előadják. Ezek nagyon idejétmúlt, az egyházi (mindegy melyik) bürokráciákba és az emberi gyarlóságba becsontosodott dogmák inkább.
    Volt már olyan élményem amit a mai tudomány eszközeivel nem feltétlen lehet megmagyarázni. Azonban mégis azt mondom, kellene és szükség is lenne rá, hogy ezeket a dolgokat a tudomány oldaláról is megközelítsék, vizsgálják és magyarázatot adjanak rá. Azt, hogy miért nem foglalkoznak ezzel csak nagyon kevesen, azt nem tudom. Illetve gondolom, hogy az ember forma állat a tudományt is egyfajta vallássá tette és ugye két vallás egymás mellett nem fér meg, ezért aztán inkább egymás ellen fordultak minthogy segítették volna egymást. Na meg azt, azért tegyük hozzá, hogy az egyházaknak nagyon nem érdeke ez az egész.

    "a kevesebb taplalek eseten csokken a szaporodasi hajlandosag, a boseg idejen meg az alomszam is nagyobb."
    Nem csökken az. Nem fog pl. egy róka nőstény kevesebbszer tüzelni azért mert kevesebb a nyuszi a földeken. Sokkal inkább arról van szó hogy a nem kielégítő táplálkozás miatt az alomban születendő kisrókák nem fognak felnőni.
    Vagy ha vesszük a majmokat akkor ott is inkább arról van szó, hogy d.gni ugyan d.gnak, születik is az utód de ha nincs kaja akkor kampó.

    A sörözés az jó lenne de erre a közeljövőben nem hiszem, hogy sor kerülhet. Erősen időhiánnyal küszködök nap mint nap. :(
    Sörözésre való idő híján, azért arra kíváncsi lennék itt, ha nem is negyven oldalon keresztül, hogy szerinted mi az a mondjuk három, legfontosabb dolog ami elválaszt minket az állatoktól. Kézzel fogható dolgokra gondolok, kellőképpen nem alátámasztható dolgokat hagyj ki a felsorolásból.
    Ja és a "mert írva vagyon" jellegűeket is kihagyhatod. :)