• narumon
    #111
    Te nagyon hülye vagy. Meg sem hallod amit mondunk csak mantrázod a szokásost. Nem arrakistor vagy véletlen? Ő viselkedik pontosan ugyanígy...

    "De ha nem csak a buta álhírekkel teli sg-t olvasnátok hanem híreket is,
    Tudnátok hogy rohamosan fejlődik az ország."

    Ezt mindenki tudja és senki nem is vonta kétségbe. A gazdasági növekedés üteme meg kétszámjegyű, csak, hogy mi nem erről beszélünk.

    "Legutóbb pl ilyet halottam hogy minden 5. kínainak okostelefonja van, meg minden 10.-nek internethozzáférése. Éhezik az egész ország meg nyomorban él, de telefonra van pénz mi? "

    És? Magyarországon minden egyes embernek van telefonja és majdnem mindenkinek van internet hozzáférése. Mit bizonyít ez? Semmit. Ráadásul ne vakíts senki nem állította, hogy éhezik egész kína. Viszont a minden tizediknek van internet hozzáférése az azt jelenti, hogy a lakosság 90%-nak NINCS! És a minden 5. kínainak van okostelefonja az azt jelenti, hogy az ország felének NINCS! (Abba már bele sem megyek, hogy kint 8e forintnyi jüanért kapsz egy okostelefont - persze olyan is, de okostelefon alatt nehogy azt gondold, hogy ott mindenki iphone-al meg SGS-el rohangászik).

    "Valaki írta hogy a saját szemével látta hogy nyomorban él az egséz ország."

    Ilyet senki nem írt, szerintem képzelődsz.

    "Valószínű hogy az ország 0,1%-át se láttad. "

    Viszont még mindig többet látott belőle mint TE.

    "Itt magyarországon is nyugodtan mész 200-300 km-t úgy hogy nem látsz mást csak erdőket meg szántóföldeket."

    No azt az utat eléggé meg kéne tervezni és még akkor is nagyon nehéz lenne - szerintem még lehetetlen is. Maradjunk annyiban, ga 20-30km-ert el tudsz itthon így menni már akkor sokat mondtál.

    "Aztán ott vannak a középkori szinten élő magyarok, akik állattartásból meg növénytermesztéből élnek."

    Hol vannak középkori szinten élő magyarok? Akik állattartásból meg növénytermesztésből élnek azok miért is azok? Én is ismerek olyat ahol nincs víz meg áram a házban, de azért ez egész Magyarországra vonatkoztatva max néhány száz, néhány ezer ember. Az "átlag" állattartásból és növénytermesztésből élő magyarnak azért van ingatlana, sokszor a föld is az ővé, van valamilyen eszköze amivel műveli a földet - legalább egy fűnyíró ha más nem, van egy autója amivel elviszi a terményt, van fütése a házban, van villany van gáz van víz. Van elérhető közelségben orvosi ellátás, újság, telefon. Csupa csupa olyan dolog ami a kínai szegény rétegnél nincs. Sokszor egyik sem!

    "És így élnek nagyon sokan, mert a kis falukban nincs munkalehetőség, segélyből élnek és bizony éheznek. "

    Akkor jó ha tudod, hogy kínában nincs segély sem.

    "Te melyik országban élsz? Hol álmodtad ezt? Ezt próbáják veled elhitetni de magyarország igencsak le van maradva, európában itt a legalacsonyabb az átlag kerest. Itt ha valaki 200ezret keres havonta már kurva jól él, de az átlag nem keres 100on felül se."

    Pedig jobb lesz ha elhiszed. Nem nyugat-Európához kell viszonyítani hiszen NEM EUROPA A VILÁG! Ha hiszed ha nem (talán tanították is csak nem figyeltél oda) Európa és USA a világ kisebbik része. És ha fejre állsz Magyarország akkor sem esik egy kategóriába az afrikai országokkal, Vietnámmal, Kambodzsával, Thaifölddel, Tadzsikisztánnal, Türkmenisztánnal, Mongoliávla ééés Kínával. (és még sorolhatnék kb 100 másik országot.