Munkaügyek - IrReality Show az m1-en
  • trident
    #1
    A Munkaügyek – IrReality Show az m1 2012-es magyar televíziós szituációskomédia-sorozata, mely a képzeletbeli Fővárosi Munkaügyi és Munkavédelmi Felügyelet életét mutatja be. Író–alkotói Litkai Gergely, Kovács András Péter és Hadházi László, producere Kálomista Gábor, a főszereplők pedig Molnár Piroska, Mucsi Zoltán, Murányi Tünde, Elek Ferenc, Tamási Zoltán, Fodor Annamária és Kovács Lehel.


    A sorozat három alkotója, Litkai Gergely, Kovács András Péter és Hadházi László a Dumaszínház művészei. A hármas már a sorozat készítése előtt is együtt dolgozott például A Föld 99 legkevésbé ismert csodája című könyvön vagy a Rádiókabaréban. A műsor első nyolc epizódjának elkészítésével kapcsolatban 2010-ben keresték meg őket először, azzal a kikötéssel, hogy legyen vicces, kevés szereplővel, többnyire egy helyszínen. A kritériumokból kiindulva találták ki a helyszínt – a munkaügyi felügyelőséget – majd megtöltötték szereplőkkel. A 2010-ben leforgatott nyolc részhez 2011 őszére újabb huszonnégy félórás epizód készült el, melyek egy része kronologikusan a korábban leforgatott epizódok elé került. A munkamódszerükről Hadházi úgy nyilatkozott, hogy míg Kovács önállóan, ő és Litkai közösen írják jeleneteiket. Kovács az így összesen 32 részes évad 22 részének megírásában vett részt.


    Az első évadot 2012. március 18-tól kezdte sugározni az m1 vasárnap esténként, a Magyarország, szeretlek! felvezetésével két-két résszel. A sugárzást a 2012-es labdarúgó-Európa-bajnokság miatt a huszadik rész után június 3-tól július 8-ig szüneteltették, amikor és július 15-én újabb két-két résszel jelentkezett. Július 22-én a sávjában a Sherlock epizódja kerül adásba, utána pedig a 2012. évi nyári olimpiai játékok miatt szünetelt a sorozat.

    Az olimpiai játékok után, augusztus 13-tól hétköznap esténként két-két résszel ismét adásba kerül az első 24 epizód. Az évadból nyolc részt még nem sugároztak.


    Állandó szereplők:

    Elvira (Molnár Piroska): osztályvezető
    János (Mucsi Zoltán): helyettes osztályvezető
    Katalin (Murányi Tünde): a HR-es
    Albert (Elek Ferenc): ügyintéző
    Imre (Tamási Zoltán): biztonsági őr
    Timi (Fodor Annamária): a recepciós
    Karesz (Kovács Lehel): az új munkaerő
    Tamás (Lengyel Tamás): tanácsadó, majd minisztériumi biztos (3–9. rész, 18. résztől)
    Folyami (Gáspár Tibor): főosztályvezető (12–17. rész)
    Róbert (Mogács Dániel): űrbiztonsági osztályvezető (19. résztől)

    Visszatérő szereplő:

    Levente (Gazsó György): rendszergazda, informatikus

    forrás: wikipédia