• asysoft
    #49
    "A wp meg jó hogy hogy akad ilyen vasak alatt... meg az a minimalista paintel kreált menürendszer... azért ne legyünk már naivak."
    Feltéve, hogy a második "hogy" helyett "nem"-et akartál írni: úgy tűnik, te is csak képen láttál WP menürendszert. Tény, hogy másként fest, mint egy megszokott, de csak nem gondolod komolyan, hogy egy bitkép kirajzolásának sebessége függ annak tartalmától? (Főleg, hogy csak a kulcsszínű helyeken veszik fel a tileok az accent colort, ergo csinálhatsz 173x173-as egyedi színezetű csempéket is.) Mi több, mivel bizonyos -gyári- livetile-ok animálódnak, még több erőforrást is használhat a rendszer más, statikus ikonokat alkalmazóknál. Nem a letisztult látvány miatt sebes a WP, hanem mert az MS -szokásától eltérően- elsősorban a felhasználói élményre ment rá, optimalizált, illetve alkalmazások életciklusára is komoly megkötéseket tett.
    Alkalmazásfejlesztés terén egyetértek, bár szerintem ott sem olyan fekete-fehér a helyzet. Lehet, hogy üzletileg jobban megéri kihozni egy olyan platformra a szoftvereket, ami még nincs többszörösen túltelítve, valamint nem vagy ingyenes(/ad supported, aminél ugye rendszeresen vissza kell látogatnia a usernek, hogy fejlesztőnek jó legyen) alkalmazások kiadására kényszerítve. Én inkább a túl szűk kereteket tartom a legnagyobb hátránynak, WP8-cal kíváncsi leszek, mennyire fognak ezek változni.

    sanyicks (#10):
    Azért nem kicsit vagy demagóg:) Ha már mindenképp játékokat akarsz hasonlítgatni, ez inkább a "szaggat a Crysis a legerősebb elérhető konfigon" esete. Persze, még ez is ferdít, hisz az említett játék nem OSS, így nincs meg az elvi lehetősége se a kedves gyártóknak arra, hogy a készülékeikre szabják a szoftvert...