Planetary Annihilation avagy a bolygóközi RTS
  • Sir Quno Jedi
    #151
    Elmondom miért értelmetlen az egységlimit. Az nem logikus, hogy a 10x akkor gazdasági és gyártási stb. potenciállal rendelkező ország is PONTOSAN akkora sereget képes fenntartani, mint a pöcshegyni kis falunyi ellenfele. Ez színbaromság. Szénné rühelltem pl. a Haegemoniát, mert teszem azt 10 hajód lehetett és slussz. Ha egyet buktál azonnal gyárthattad is az újat, hiszen bőőőnyállal volt rá nyersi, meg gyártókap, de ezzel már nem voltál kisegítve, mikor a halál faszába elvéreztél, mert 1xűen nem tudtál elegendően nagy haderőt kiállítani EGYBEN.

    A valóságban SEMMILYEN limit sincs. Max. a lakosságod. De adott esetben a gyerekeket és a nőket is hadra lehet fogni és a hiányokat gépekkel bepótolni stb.

    Képzeljük el, ha MI megtámadnánk az USA-t és a harctéren neki is mindig 250 egységpontnyi serege lehetne kint, meg nekünk is. Mondjuk egy tank 5 pont, egy ember 1 pont, egy repülő 10 pont stb., mint az oly divatos RTS-ekben. Tehát a pöcsmagnyi kis porbafingó államunk ki tudna mondjuk állítani ugyanakkora sereget, akkor utána az amcsik mit csinálnának?!?!? Nem gyárthatnak/küldhetnek több egységet, mert CSAK?!?! Az anyahajókat is elküldhetik a szárazdokkba??!?

    Ez nevetséges.

    Azok a játékok igazán jók, ahol ha van mögötte elegendő gazdasági potenciál, akkor nyugodtan építhetsz akkora sereget, ami jólesik, de védelmet is. Az épületlimit még butább dolog...

    Egyáltalán minden mesterséges limit butaság. Csakis technikai okokból szokták bevezetni, esetleg balansz miatt (ami szintén rossz megközelítés).