• wraithLord
  #256
  Már leírtam, hogy te miért létezel jobban, mint ő. Mert te nem csak abból állsz, amit JKR kitalál és leír. Hanem komplett, 24 órás életet élsz napról mint napra, ahogy egy ember. Harry Potterékre ez nem igaz. Azt te csak hozzáképzeled. Kiegészíted a fantáziaképeket a valóságban tapasztaltakkal, hogy ők is ugyanolyan emberek, mint te, nekik is hasonló napirendjük van, mint neked, vagy hogy egyáltalán van napirendjük (, vagy hogy egyáltalán ott is vannak napok...) Pedig nem, ők csak abból állnak, amit JKR leír. Ezenfelül mind a megjelenésük, mind a személyiségük hiányos, csak az létezik, ami a történet szempontjából lényeges volt - és az is >csak a könyvben létezik<. Ugyanez az egész HP világra is igaz. Az nem világ, csak egy végtelenül hiányos szimuláció, amit a valóságról alkotott képed segítségével való foltozgatás enyhít, de csak egy nagyon kicsit. Mint az a pálcikaember, amit beillesztettem kicsit lejjebb. Viszont itt jön képbe az agyi absztakció, ami sokszor "becsapja" az embert. Ha hagyja magát.

  Egyébként nem értelmeztem félre, amit írtál, ki is tértem rá röviden, hogy nincs értelme.
  Nagyon ritkán szoktam mínuszozni, és nem is támadásnak szántam, amit írtam, max. a hangvétel nem sikerült túl tárgyilagosra - vagy esetleg úgy tűnik, hogy nem sikerült... :D

  A Heisenberg-féle határozatlansági elv szerintem eléggé konkrét dolog, a kvantummechanika egyik alapelve, nem tudom, mit kéne kifejtenem rajta.
  Esetleg arra gondolsz, hogy a makroszkopikus világra nézve elhanyagolható a szórás?
  Egyébként én csak annyit tudok kvantummechanikából, amennyit általános és szervetlen kémiából és fizikai kémiából tanultam (amit fizika előadáson tanultunk, azt kb. addig is tudtam...). Szóval kíváncsi vagyok a te elképzelésedre függetlenül ettől a nem túl értelmes témától.


  Amúgy a "Gondolkodom, tehát vagyok" egy axióma... :) Az első válaszomban kifejtettem, hogy ez kb. mit jelent. (bocs, nem vettem észre a 247-es kommentedet)