• NEXUS6
  #240
  Azt nem, csak, hogy ellentmondásos a példád.

  Nagyjából lehetetlen tökéletes kvantummechanikai szintű másolatot csinálni, de a "tökéletes" másolat tuti, hogy mindig máshogy döntene mint az eredeti. (A teljesen tökéletes ugyan is azt jelenti, hogy tériodő-koordinátákban is ugyan ott, ugyan azon kvantumállapotokban van).

  Ha meg "csak" biokémiai szinten azonos a két test, akkor meg bejön az, hogy az elő rendszerek kaotikus rendszerek, ergo a kis különbségek idővel felerősödnek, és totálisan eltérő állapotokat, jelen esetben eltérő döntéseket eredményeznek.

  Ez mind ellentmond a te állításodnak, hogy az azonos testek azonos döntést fognak hozni.
  Erre én azt mondtam, hogy ez csak akkor lehetséges, ha a test gyak egy biokémiai rádió, ami rácsatlakozik egy info forrásra. A kis különbségek ebben az esetben még lehetővé teszik a "csatorna" fogását. A csatornáét, vagy a tudatfolyamét, amiről semmit nem tudunk, és ami ma egy misztikus kategória. Azt, hogy annak van-e szabadakarata, meg inkább hagyjuk is.
  (Ilyen értelemben az alvás -amiről a mai napig lófaxt sem tudunk- funkciója lehet a rádió újrahangolása.)

  Szal igen, a rendszer predeterminált, beszabályozott, szabványosított és egyetlen funkciója, hogy lekövesse annak a döntéseit, aminek valóban van szabad akarata.