• okosan gyerekek
  #5
  jaj, hagyjuk már! 1984! az egész tervezet nevetséges korlátozásokat irányoz elő, olyanokat, amiket kb. el se várna az ember, például hogy házkutatási paranccsal rendelkezzen a rendőrség azért, hogy bepillanthasson a kertbe, vagy hogy fegyverrel szerelt repülőket nem fognak használni!?

  azt' mégis miért nem? mennyivel jobb lenne a bűnüldözés számos esetben, ha nem kellene kockáztatni hús-vér emberek életét? jaj, mert túl nagy és aránytalan előnyhöz jutna a bűnüldözés? vagy mert nekik is van félteni valójuk.

  az utcára kiszerelt kamerák, ha belátnak az udvarodra, akko' mi van?!

  a kutya nem kérdez meg, hogy ez téged zavar-e. sem itt, sem az USA-ban. ez akkora baromság, mint amikor a google-t azért baszogatták, mert az autóikon a kamerák magasabbra voltak szerelve az átlag magas emberek szemmagasságánál, amikor fényképeztek a Street View szolgáltatásba. mert ugye a két méter pluszos emberek magasságuknál fogva privilégiumot élveznek, hogy bepillantsanak mások kertjébe a kerítés fölött. tehát, az, akinek az akkori ombudsman által jegyzett megközelítés szerint jog van a kertjét eltakarni, annak nem sérti ezt a jogát egy 2 méter pluszos ember? nevetséges faszság!

  meg ugyan már, a kamerás robotrepülőre házkutatási parancs, amikor itt még az autódba is úgy túrkálnak, ahogy akarnak, vagy motoznak meg. Az USA-ban ez mind átkutatási végzést (Search Warrant) igényel.

  arra sem kellett házkutatási parancs, ha helikopterrel pásztáztak át területeket a rendőrök, itthon pedig egy adott nyomozáshoz nem tartozó, de annak során felmerülő más bűncselekmény megvalósultát megalapozó információ mind felhasználható.

  magyarul, ha épp csak arra cirkál egy rendőri helikopter a kerted fölött, te pedig gandzsát termesztesz a kert végében, akkor azért ugyanúgy elszámoltathatnak.

  miben más az, hogy ezt tényleges emberi jelenléttel végzik, vagy távvezérléssel?

  sok esetben lehet mondani, hogy "háddea helikoptert azt lehet hallani ezt meg nem" de mit csinálsz a töveiddel, ha egy 300-al közeledő már látótávolságban lévő helikoptert meghallasz közeledni?

  semmit. ugyanúy szopsz.

  egy szónak is száz a vége: persze, remegnek a térdeitek, de a tény az, hogy semmilyen érdemi változtatást nem igényel ezen gépek szabályozása a rendőrhelikopterek szábolyázásától.

  és attól függetlenül, hogy kikezdhető a szabályozásuk minden irányból, nem is foglalnék állást, hogy egyébként szükség volna e a rendőri feladatokat ellátó légi egységek jogosultságának a körét szűkíteni, vagy szélesbíteni kellene.

  de nem kellene dilettáns módon, aludt tejet csorgatva a szájukból úgy csinálniuk, mintha érdemben új helyzet állt volna fel ezektől a kis szaroktól, mert kurvára nem.