• okosan gyerekek
    #10
    hát, ez a probléma sem kevésbé nevetséges az előzőnél.

    ez eddig sem volt lehetetlen, azzal a különbséggel, hogy eddig ezt, a személyes jelenlétnek köszönhetően, kedves barátaim, helikopterből távcsővel, vagy kézi kamerával egyszerűen megoldották nyomtalanul.

    ezzel szemben azok a közterületen elhelyezett kamerák, amik legálisan rögzíthettek videófelvételeket (még Magyarországon is) kizárólagosan 24-órás rendőri felügyelet mellett, óránként 3000 forinttal honorált rendőrök jelenlétét követelték meg. ez annyiban változik, hogy mostmár minden ilyen gépre egy ilyen rendőr lesz, a visszaéléseket pedig az egyetlen ezen a konferencián elhangzott érdemi felvetés tisztázza: ti. hogy minden felvétel valós időben közzétételre kerül.

    visszaélés megoldva.

    viszont arra még mindig nem kaptam választ, hogy mi a faszomért nem lehet rászerelni egy kishatótávolságú kézi fegyver kaliberével megegyező fedélzeti ágyút?

    mért ne lehetne ilyennel agyon lőni, akit kell? sőt, tovább megyek, mért ne volna jobb, ha minden egyes alkalommal kizárólag ilyennel lőhetnének valakit agyon?

    tecciktudni, erről legalább nem csak a rendőri beszámoló lenne az egyedüli információja a nyilvánosságnak, hanem maga a felvétel. a túlkapásokat megelőzhetnék.

    sőt, tovább megyek. egy ilyen gépet a célpont lőfegyvere magasságával szinkronizálja sajátját olyan minimális célpontot jelent, amit megfelelő páncélzat esetén képtelenség hatástalanítani. ez pedig lehetőséget teremt arra, hogy ne is kelljen lelőni, csak például altató lövedékkel hatástalanítani a célpontot.

    végül is, ezek azért tényleg veszélyes dolgok, amikkel szemben a szervezett bűnözésnek joggal lehetnek aggályaik. és mint láthatjuk, igen, a fejétől bűzlik a hal, nézzünk csak körül az országban.