• halgatyó
    #23
    Köszi mindenkinek a technikai irományokat, az általános műveltség szintjén asszem sokan okultunk egy kicsit.

    A téma azonban inkább a pénzcsinálásról szól, mint a codecek technikai részleteiről. NEM a TV dekóderek jelentik az igazi nagy kaszálást ezeknek a pénzcsinálóknak, hanem az, hogy az egyre újabb és újabb szoftver verziók megvásárlására KÉNYSZERÍTIK az embereket!

    Nem akarod megvenni a windóz 8-at? Aztán egy év múlva a windóz 9-et? Utálod az egyre okádékabb rohadékabb kezelői felületeket? Utálod, hogy egyre jobban a szoftverek döntik el, hogy TE mit akarsz csinálni? Utálod, hogy a korábbi, jól használahtó szoftvereid többé nem működnek, és helyettük mindenféle 100GB memóriát igénylő, döglassú, és érthetetlen logikájú objektumorientált szemétdombokat leszel kénytelen megszokni?

    Akkor is megveszed, különben apránként bezárulnak előtted az internet csatornái! Először csak a bulvárjellegű műsorokat nem tudod nézni. Jó, ez leszarjuk, de aztán lassan jön majd a többi is. A hírek, aztán a youtube, aztán a tudást közvetítők is.

    Itt a baj ezzel az egésszel. És hiába bojkottáljuk néhányan az ilyen fost, mert ennél többet nem tudunk tenni, mindig lesznek a gazdag apukák hülyegyerekei, akik villogni akarnak a másik hülyegyerek előtt.

    A dolog technikai részéhez pár gondolat:

    1.) A sávszélesség folyamatosan növekszik. Pillanatnyilag több tartalék van -- úgy tűnik -- a sávszélességben, mint a processzorteljesítmény növelésében

    2.) A processzorteljesítmény rohamos növekedése az utóbbi években kifulladni látszik. A freki nem nő olyan ütemben, mint korábban, a majdnem kihasználatlan 1-2-3-4 mag nem csinál észrevehető forradalmat.

    Ilyen körülmények között jól látszik, hogy ez a codec-váltás elsietett és felesleges, az igazi célja nem a minőségibb videók közvetítése!
    Különben is: ezek a politikai irányultságú amerikai szarfos filmeket (ahol a világot leigázó gyarmatosító gazemberek a jófiúk, a hazájukat védők pedig a rosszak) ezeket a hányadékfilmeket a nagyobb felbontás semmivel sem javítja