Tudom nem érv de Robin Hoodnak is büdös volt a szája és rohadt a foga. Szal attól még hogy valaki kötsög bunkó, lehet igaza. Az hogy itt sok vérpistike zéró aggyal hőzöng nem azt jelenti, hogy vérpistikének nincs meg az alapvető emberi joga a hőzöngéshez, és hogy habár nem tudja rendesen megfogalmazni, de ne tudja felismerni az ÉRDEKEIT.
Először is a zeneaipar, a média-ipar, a szoftveripar az akármilyen digitális médiához kapcsolódó össztermelés folyamatosan bővül, az ezekhez kapcsolódó összbevételek szintúgy. Persze van átrendeződés, mert pl. CD-ből, pláne SACD-ből meg már egzotikussá vált formátumokból azért elég keveset adnak el. Bár a múltkor nem akartam elhinni, de kiárusítás volt VHS kazikból a Saturn-ban.
Az internet nincs leszabályozva ez tény, az emberek fizetnek az internet használatért ez is tény. Az emberek tehát fizetnek a letöltött tartalmakért, ez gondolom elfogadható következtetés. De az már had ne az ő gondjuk legyen, hogy nem annak, akinek valamilyen jogász szerint kéne. Legyenek szívesek a kiadók, a politikusok, a szolgáltatók leülni és eldönteni, hogy az internethez, a digitális tartalmakhoz kapcsolódó egyre több pénzt hogy osztják el. És lehetőleg ne játszunk már olyan baromságot, hogy néha elővesznek valami nyugdíjas mamókát és agyonbüntetik 1-2 m $-ra, mert letöltötte a Bádiháli összest.
Köszike.
Warez senkinek sem árt? Nem tudom, mert legalább annyit spórolnak ezzel a kiadók marketingben, mint amennyi bevételkiesést effektíve jelent. Szóval pasz. Majd ha a kiadók őszinték lesznek és tételesen (és reálisan) elszámolnak ilyen költségeikkel, akkor elvárható, hogy a warez community is hasonló önviszgálatot tartson. Nagyjából zéró ennek az esélye mindkét oldalról.
Mennyi egy digitális terméknek az ára? Csak annyi, mint bármilyen más terméknek, amennyiért az adott piacon el lehet adni. Ha a magyar piacra nem képesek rendesen beárazni a termékeiket a kiadók, akkor ez azt is jelenti, hogy erről a piacról gyak lemondtak. Ha ők lemondtak, akkor a júzer had ne már az ő érdekeiket lesse, és mondjon le gyak a fogyasztásról, hanem a sajátját!
Nem?