• Dodo55
    #92
    Itt egy cikk, ebből is látszik, hogy primitíven fogják fel az egészet:
    http://index.hu/tech/2012/08/19/az_asztali_pc-nek_befellegzett/

    Asztali PC-knél bűn eladásokról beszélni. Manapság már minden olyan felhasználó, aki minimálisan is tudtában van a PC platform modularitásának, plusz teljesítményszükséglet esetén először bővítésen gondolkozik, kikéri egy hozzáértőbb ismerőse véleményét. Itt ha az ismerős új gépet javasol, akkor azt is hozzáteszi, hogy jobban megéri összerakni alkatrészekből az új gépet, mert hajszálpontosan hozzá lehet szabni az igényekhez, illetve sokszor meglévő alkatrészekkel lehet spórolni.

    Persze akiknek nem szempont a kiadás mértéke, az biztos megveszi minden alkalommal a legdrágább PC konfigurációt, de ez szerintem azért ritka. Meg tudjuk, hogy a gazdagok is szeretnek spórolni, sőt :)

    A lényeg, hogy pl én ilyen "hozzáértőbb ismerős" vagyok sok ember számára itt a városban. Nem tudom mikor hallottam olyat utoljára, hogy valaki kész PC-t vett volna, ellenben bővítéssel vagy új gép összeállításával kapcsolatos tanácsot nagyon sokszor kérnek. Jó ok, Magyarország, megélhetési válság stb, persze hogy mindenki spórol, ettől szerintem aki kicsit is tudatosan fogyaszt, külföldön is így tesz.

    Innentől tehát PC alkatrész eladásokat szeretnék látni a statisztikákban, és akkor hajlandó vagyok azokat komolyan venni :)