• Dodo55
    #89
    A 100x jobb hűtési lehetőségek és a lokálisan korlátlan energiaforrás miatt a PC-k mindig is teljesítménybeli előnyben lesznek akármilyen kisméretű eszközhöz képest.

    Az egér és a fizikai billentyűzet adta precíz és villámgyors input lehetőségekkel maximum a gondolatvezérlés érhetne fel, de annak a megfelelő elterjedése (itt elsősorban a megfizethetőségre gondolok) még nagyon messze van.

    A monitort meg te is mondtad.

    És akkor ugye még itt van a bövítés lehetősége, amivel lehetőség van a hardware lépésenkénti teljesítménynövelésére kisebb egyidejű kiadásokkal.

    Ettől függetlenül teljes mértékben életképesnek tartom a mobil platformokat, de azok soha nem fogják felváltani a PC-t. Más a kettő felhasználási célterülete. Úgy kell ezt felfogni, hogy a PC-k már elfoglalták helyüket az utóbbi pár évtizedben, míg a mobileszközök egy űrt töltenek be szépen lassan.

    A különbségeket felmérve az a célravezető, ha a software-esen is elkülönül a két platform, különösképp a kezelőfelület és az erőforrásgazdálodás. Ismét kiemelem, hogy ettől függetlenül az átjárhatóságra törekedni kell: adatformátum kompatibilitás és könnyű, szabványos, szabad adatátvitel a lehető legtöbb módon. Az Android pl ilyen téren nagyon jó: sima USB mass-storage, bizonyos fájlkezelő programokban Samba client. Ez kb a jelen szabványok mellett elég is.