Annyit azért megemlítenék, hogy szerintem nem érdemes előre számolgatni már most, hogy mekkora bukta lesz a W8 és a WP8. A W8 még meg se jelent, a vélemények nagyon ingadoznak, az MS még tesz ígéreteket (pl. hogy a PRofessional verzióban lehet majd mégis Start menü), amiket ha bevált, akkor nyerő lehet a rendszer. Még az a nemvárt dolog is előjöhet, hogy ha a PRof-ba tényleg beleépítik ezt a lehetőséget, akkor a megjelenés után igen hamar bedobnak egy SP1-et, amivel lehet majd választani az otthoni felhasználóknak is.
Én ugyan csak 12 éve vagyok informatikus, de nem merek még egyértelmű bukásról beszélni. Ki kell várni legalább a januárt, addigra kisül (karácsony lesz az igazi megmérettetés, ha akkor jól teljesít, van esélye a rendszernek). A decemberi számok fogják igazán mutatni, hogy bukott-e a rendszer vagy sem, ha nem vásárolják a W8-as és WP8-as eszközöket, akkor igen, ha lesz forgalmuk, akkor nem.
A másik kérdés továbbra is az áralkotás lesz. Már össze-vissza lehet híreket hallani róla, de az MS még eddig csak tagadott, konkrét számokat nem közölt. Az lesz a fordulópont, mikor októberben megjelennek a termékek a boltok polcain és láthatjuk mellettük az árcédulákat.