gebali#9190
Lesz sale, minden DLC megjelenésekor van, általában -10-50%-os leárazással.
1. Third Rome - Csak akkor érdemes megvenni, ha orthodox/orosz országgal akarsz játszani, azon túl gyakorlatilag nem hoz hasznos játékmechanikát. Videós bemutató magyarul.
2. Cradle of Civilization - Közel keleti fókusz plusz a katonaság most már gyakorlatozhat, szerintem jó kis kieg. Videós bemutató magyarul.
3. Mandate of Heaven - Jól hazavágja Kínát, de a Japán mechanika érdekes, plusz behozza a korok mechanikáját, ami szerintem jó irányt ad a játéknak végig (gyakorlatilag végrehajtandó feladatok amikkel bónuszokat lehet kioldani). Videós bemutató magyarul.
4. Rights of Man - Kopt és fetisiszta vallási mechanikák, uralkodói személyiségjegyek (bónusz-málusz rendszer), tábornoki tulajdonságok, porosz egyedi kormányzati rendszer. Jó kis kieg.
5. Mare Nostrum - Elvileg jobb hajócsaták, a flotta pontosabb kezelése, de semmi eget rengető, nem prioritás a beszerzése.
6. The Cossacks - Rendek megjelenése ami elég sokat tud segíteni olykor, horda képességek, diplomáciai interakciók, szíveségek gyüjtögetése, szóval szerintem fontos DLC.
7. Res Publica - A köztársaságok érdekes mechanikával rendelkeznek, plusz a DLC-vel be lehet állítani fókuszt valamelyik monarch pointra, amiből kettővel többet kapsz így, a másik kettőből meg egy-egy kevesebbet.
8. Wealth of Nations - Református és hindu vallási mechanikák, azon túl pedig apró plusz feature-ök (kalózkodás, trade node áthelyezés, csatornák építése a világ három pontján), kihagyható eleinte.
Én azt tanácsolnám, hogy szerezd be e Res Publica-t, a The Cossacksot, a Rights of Mant és a Cradle-t. Esetleg még a Mandate-et. A többi ráér ha negyed-fél év után nagyon rákaptál az ízére.