cesar22#9174
Én még soha nem láttam hogy épkézláb szövetségeket szereztek volna. Velence konkrétan minden alkalommal rájuk rivalizál. Ausztriát nem látom hogy jönne szóba, nekik szinte mindig hamar összejön a túl sok diplo kapcsolat, és egyiket se hiszem hogy bizáncra lövik el. A magyarok szóba jöhetnek, de borzasztó kevés a törökök ellen. A törökök very hardon, ~58-as force limittel kezdenek, ami meg is van nekik seregben, és ugyanannyi manpower van nekik a bankban, na és a zsoldosokról még nem is beszéltünk. Szóval fogalmam sincs hogy ez hogy jöhetett össze. Talán a mamlukok megtámadták őket rögtön akkor amikor bizáncal háborúztak, és valahogy velence is belekeveredett, akik a flottájukkal lezárták a szorost, kettévágva a török sereget. Nem tudom
Amúgy azóta megint eltelt néhány évtized. Karamanból nem lesz Rum, bizánc visszarúgdosta őket, elfoglalták nyugat-anatóliát. A maradék török területet a balkánon meghódította szerbia, akik eléggé megnőttek, még wallachiat is annektálták, és éppen ausztriával rivalizálnak, aki a császár és pu-ban vannak a magyarokkal :)