messen#31
Ha a Magicka mmorpg, akkor a GW1 a definíciója az mmorpgnek :)
Had írjam le én is, hogy milyennek találtam a WoW-ot abban a közel 4 hónapban, amíg volt szerencsém hozzá. Hogy kontextusba helyezzem, én az mmo játékokkal való ismerkedést a GW1-gyel kezdtem, utána csapongtam szerteszét mindenfelé. Egy nagyon - túl - rövid ideig az SW:galaxies és az Everquest II is megvolt. Ezek után fizettem elő a WoW-ra, és mit mondjak, egyáltalán nem fogott meg. Értem, és látom, hogy hol szerethetett bele sokmillió ember, megvannak a maga hangulati elemei... de semmi több. Maradtam négy hónapig, mert ki volt fizetve, de tovább nem bírtam. Túlságosan hozzászoktam a GW1-hez hasonló szabados játékstílushoz, amikor nem érzem magam bűnösnek azért, mert nem léptem be egy hétig, és szinte hallom az előfizetés üresen pergő forintjait. (na, milyen képzavar volt? :D ). Szóval nem fogott meg.
Egy másik fizetős MMO viszont megfogot, és majd másfél évig vittem, ez pedig az Aion volt. Most mindegy miért, lényeg, hogy egy fizetős mmo volt. Másfél év után, amikor ráuntam, és a haverok is sorra eltűntek belőle, én is ki akartam szállni (ami vicces kifejezés egy "angyalos" játékkal kapcsolatban :) ), de járt a darázs, hogy annyit költöttem már rá, olyan sok pénzem van benne, dobjam el azt a sok pénzt...
A jelenlegi 9.1 millióból szerintem 2 millió[sic] csak e miatt marad még a WoW-ban.
BTW, érdekes, hogy az SW:ToR-ból minden lelkiismeret furdalás nélkül ki tudtam lépni, és nem volt Erő, ami visszatartson ;)