Lore változó, nekem pl sorakoznak a warcraft könyvek a polcomon (közvetlen a mágus könyvek mellett :P), szóval nálam spec pl tök jó volt látni, hogy a világ, amit eddig csak könyvekből ismertem, meg w3-ban játszottam vele, bejárhatóvá vált.
Ami még a wownál hatalmas pirospont, az a zenéje, nagyon el lett találva, iszonyat meg tudja dobni a hangulatot.
A gyűjtögetés, és a fejlődés mindig unalmas része az ilyen játékoknak, bár találkoztam pár nagyon jól sikerült küldivel, ami tömve volt eventekkel, és nagyon szórakoztatóra sikerült. Sajnos ezek szinte teljesen eltűntek a kiegekkel, ahogy írtam is, sokat butult a játék.
Egyedi világ alatt azt értettem, hogy nem egy tipikus vannak a jók meg a rosszak, akik ütik egymást, meg a tündék, meg a valami random speckó szárnyas faj, akit meg kell menteni, vagy épp ők mészárolják a világot... Pl ha a warcraft történetét nézed, mind a mai napig nincs olyan hogy "jó" vagy "rossz". Minden nézőpont kérdése, a horda brutális, de igazságos, a szövetség meg nyámnyila és képmutató, cserébe civilizált, kulturált... persze ez már csak fanság kérdése, ki mit preferál :)
Várostrom és egyéb PVP eventek a wowban is voltak, sőt, anno tört szerveren is szerveztek ilyet a GM-ek, nagyon szórakoztató volt :) L2-vel az a bajom (és ez a legtöbb MMO-ra igaz), hogy az egész ilyen japán, mangás animés szörnyűség, amitől én a falat kaparom. Meg az orbitális sebzések... anno sima wowba jó ha volt 2k életed, BCben 5-6k, jobb cuccban 10k+, de valahogy könnyebb volt számolni a sebzésekkel, az egész olyan elfogadható közelségbe volt (cata többek közt ezt is elb.szta). A legtöbb ilyen mmo-ban már 10es szinten 68768745-at sebzel egy ütéssel, repkednek a milliárdok jobbra-balra, nálam ez teljesen játékélmény gyilkos dolog, persze ez is egyéni szoc. problem.
A tárgyak kinézete szintén mókás, és itt megint a wowba tudok csak kapaszkodni... anno ha szereztél egy epic tárgyat, az tényleg különleges volt, jól nézett ki, és tényleg te voltál az ász, ha megszerezted. Már LK-ban is ilyen tömegcuccok estek, semmi egyediség, különlegesség, nem is hajtott nagyon a vágy hogy megszerezzem őket, a tier szettek is dögunalmasan néznek ki, és teljesen értéktelenek, mert emblemből meg lehet őket venni.
Alap hogy a wowot ajnározta minden cikk, mivel a sztár blizzard csinálta, aki anno nagy címeket tett le. Manapság már kb olyan mint az epül a számítástechnika világában, divat, és azért veszi mindenki, mert nagy a hájp körülötte (tisztelet a kivételnek, aki tényleg bírja az ilyen játékokat). Mondom ezt úgy, hogy nálam is itt figyel egy macbook (kövezzetek meg, én munkára használom), és a wow-al is toltam jó pár éven keresztül. És nem azért mert divat, hanem azért, mert lekötött, jó volt a hangulat raideken, pvp partikon, és mindemellett az egész játék is szórakoztatott.