Szefmester#27
Hmm érdekes okfejtés. De aki a Lore-t dícséri az meg tudná mondani fejből hogy milyen évet is írnak a játékban és ki volt az utolsó 5 király az embereknél? mert hát ez alap.. játszottam elég sokat a wow-al és próbáltam követni ezt a hihetetlen lore-t és történetvezetést, de valahogy csak egy két olyan kaland volt ahol volt valami értelem és kreativitás, és nem csak egy mese az "ölj meg 20 mókust mert utálom őket és hozz 10 hódfarkat is ha már ott vagy" szerű küldetéseknél...
Az hogy egyre inkább butítják és egyszerűsítik az minden szerintem csak nem előny... több vérpistike fizet rá elő? hajrá.. Ha ennyit ér maguknak a Blizzard név.. felőlem átkeresztelhetik magukat $hitzardra is...
Egyedi világ? Hmm.. hadd gondoljam át.. Warcraft 1-2-3 (+kiegek) ... nem .. ez biza nem eredeti. Volt sok sok előzmény.
Anno a Lineage2 azzal vitte nálam a pálmát hogy: VÁROSTROM! Igen így nagybetűvel. Nem vettem részt benne én magam mert nem volt akkora a klán hogy megérje, de egy havert néztem a csata alatt. Az kicsit látványosabbnak tűnt nekem mint az amikor a másik skac nekiáll a wowban csépelni sokadmagával egy szörny bal bokáját (mert addig ér fel) a szörnyike meg ilyen méretekkel és hatalommal felvértezve is jóformán csak áll és pislog.. meg néha morran meg legyint.. hát köszi.
A grafika egy érdekes dolog. Nekem sem az élethűség kell. Ott sokkal könnyebb a hibákat észrevenni, nekem (és sokaknak) stílus kell. Elismerem az volt a warcraftoknak, és jól illesztették át MMO-ba. De amikor az egyre durvább felszerelések egyre inkább illettek egy meleg büszkeség napja felvonuláshoz hát azt inkább kihagynám.
Sok .. nagyon sok konkurenst kipróbáltam.A legtöbbje nálam kifullad a szintezés 70%-ánál. Maximum. Addigra beleunok a farmolásba, meg az ugyanolyan vacak küldetésekbe ahol csak a körítés a más. Csak pár cím: Anarchy Online, Lineage 2, Guild Wars, Star Trek Online, D&D Online, Age of Conan, Atlantica, Ragnarok (itt kb 4 napot voltam ..és végiguntam), Dragonball online, WoW, és még pár egyéb olyan ami annyit sem ért meg hogy megjegyezzem őket.. Pedig volt pár olyan ami az első 15-20 szinten abszolút best volt.. a világ az ötlet a hangulat.. csak aztán elfogyott mind, és elkezdett ismétlődni.
A fenti címek és a többi fel nem sorolt alapján elmondhatom hogy a wow semmivel sem tud többet felmutatni mint a többi, kivéve a csordaszellemet. Jól össze van rakva, de ennyi. Sok sok másik van ami ugyanígy össze van rakva, csak azoknak nincs ekkora marketing a hátuk mögött. Pl mocskos mód elegem van már hogy egy GS vagy egy Guru amint megtud fél bekezdésnyi infót a wowróla kkor nyomatnak egy 2 oldalas cikket, amikor meg bejelentenek egy MMO-t akkor kap pár sort a hírekben, meg talán egyszer 1 oldalt és kész. Mással sem találkozol csak Wow hírrel. Így csoda ha a többiről nem hallasz, és inkább a wow-ra mennek az emberek? Nem! Volt olyan év ahol átlagosan minden második számban volt legalább egy cikk a wow-ról. Ez mi ha nem masszív agymosás? Egy negatív sort nem láttál, csak áradozást és ömlengést... elfogult emberek írták.. rajongók. Nem újságírók.