• usererror
    #11
    Mindegyik hozzászólással egyet tudok érteni valamelyest, viszont nagy részeük nem egy problémaként látja ezt az egész jelenséget, hanem a saját szokásaival méri össze, ami szerintem nem jó megközelítés.

    Igazából a probléma az a veszélyeztetett korosztály, akik pl. egy ingerszegény nagyvárosban nőnek fel és a FB-on fejezik ki magukat és itt keresnek barátokat is. Ha roszz időben kattan rá egy fiatal és a szülők sem törődnek vele túlzottan, akkor könnyen lehet, hogy rossz vágányra kerül. Például kicsit bagatellizálva, meghal a vadászgörénye és akkor jön rá, hogy nem talál senkit, akivel beszélhetne róla. Mondjuk legalább celebrálhat egy virtuális temetést.

    Szerintetek miért korhatáros a FB regisztráció?

    Sokszor hallom kölönböző helyeken tizenévesek beszélgetését és többnyire minden mondatban szerepel a like, tag, bejelölés kifejezés. Nem akarok 70 éves jófej öregnek tűnni, aki blogokba írogat, de gyerekként én a folyó befagyott holtágán sétálgattam telenként, ha tartós hideg volt, cserebogár lábára kötöttem cérnát és néztem, hogy el tud-e vajon húzni egy papírrepülőt, pax tollból gyufaágyút készítettünk és azt játszottuk, hogy ki tudja eltalálni az égő gyufával a szalmából készült játékkunyhót, amiben legó katonák vártak az elolvadásra.
    Ezt nem azért mondom, mert büszke vagyok rá és nem ius akarom lezavarni majdan születendő gyermekemet az informatika gyorsvonatáról, viszont azt szeretném, ha a fiatalok igazi élményeket szereznének és egészséges értékrenddel kerülnének ki az életbe.

    Ha pl a tanulmány csak pár szülőnek a figyelmét felhívja arra, ami persze joggal tűnik egyértelműnek, akkor szerintem már megérte.