• Tinman #3
    A Prometheus után kissé fanyalogva, újra megnéztem az Alien Quadrology-t, immáron 1080p-ben és azt kell mondjam, hogy a Prometheus egész remek sci-fi lehetne, ha nem létezne a 4 "Alien" film. Mert a 4 film után, csak egy erős közepes...

Noomi Rapace, Sigourney Weaver-hez képest EBBEN az érában egyszerűen kevés. Ahogy a többi karakter sem üti meg azt a szintet, ami pl. a korábbi részekben egy átlagos mellékszereplő simán hozott.

Érdekes, viszont, hogy az "android" karakterek gyakorlatilag mindegyik filmben, sőt a Prometheus-ban is kifejezetten remek alakítások.

A másik ami engem kissé irritált a Prometheus-ban, az a túl sok már-már trash-horror elem. A kevesebb gyakran több, nem kell feltétlenül minden ocsmányságot ennyire direkt mutogatni, lehet azt az 1979-es első részhez hasonlatosan, sejtetni. Egyébként alig 1 hete néztem újra az első részt és komolyan mondom, így sokadszori megtekintésre is csak a kalapom emelgettem, mert annyira rendben van ez még MA is...

A Prometheus-ban látható "öreg" fószer külleme, meg komolytalan Zsé-film benyomását keltette. 2012-ben az a maszkmesteri antitalentum különdíjat érdemelne. Asylum-style. -.-

Hogy jön a folytatás az talán nem is volt kérdés és még a hozzám hasonló kicsit fanyalgók is be fognak ülni rá, de legenda teremtés már úgy fest nem lesz :-(