• Papichulo
    #152
    "És bár a kontakt lista és a gps koordináták ellopása még valóban nem nagy és kritikus információ (bár ki tudja, van akinél akár az is lehet) de ez a példa is rámutat, hogy nem lehetetlen információhoz jutni a felhasználó tudta nélkül."

    IIRC a felhasznalonak most mar explicit engedelyezni kell az alkalmazasoknak a hozzaferest ezekhez az adatokhoz. Bar lehet, hogy ez csak az iOS6-tal erkezik, OSX-en mar igy van.

    "Ma még csak ennyi, de holnap lehet, hogy egy új biztonsági résen keresztül már kritikusabb adatokhoz jutnak majd hozzá..."

    Lehet, de lehet, hogy nem. Errol felesleges vitatkozni.

    "Csak az a baj, hogy szerintem az Apple-nél a Design és a user experience szintjén kimerűl a "tökéletes termék" fogalma, pedig ez a szint nem csak a tökéleteshez kevés... "

    Az OSX-nel az osszes point release alkalmaval javitottak a rendszer biztonsagan. Szinte az osszes olyan modern security feature megtalalhato benne, mint a Windowsban, vagy a Linuxban.

    "Itt jön be a cég felelőssége, hogy ezt a hamis biztonságérzetet finoman rombolva felhívja a felhasználók figyelmét az esetleges veszélyekre."

    Szinten a 10.8-ban vezettek be a Gatekeeper rendszert. Inkabb idezek, ha nem gond:
    "Gatekeeper[1][2] is an anti-malware feature[3][4] of the Mac OS X operating system. It is included with OS X Mountain Lion. Gatekeeper allows users to restrict which sources they can install applications from, in order to reduce the likelihood of inadvertently executing a Trojan horse.

    Users have three options to restrict the launching of applications:[5]

    Mac App Store
    Allows only applications downloaded from the Mac App Store to be launched.
    Mac App Store and identified developers
    Allows applications downloaded from the Mac App Store and applications signed by certified Apple developers to be launched. This is the default setting in Mountain Lion.
    Anywhere
    Allows all applications to be launched."

    A masodik a default beallitas. Ez pontosan az ilyen jellegu tamadasokkal szemben az egyik vedelmi vonal.