• Garou
    #16
    Németországban a forgalom figyelésének jogi lehetőségei amolyan "szürke zónát" alkotnak. Semmiféle hivatalos eljárás megléte nem szükséges ahhoz, hogy figyeljék az adott ip-t, de a pontos részleteket nem tudom. Viszont a "nem tisztázott"-hoz tartozik, hogy annyira nem is legális. Tehát elvileg élhetsz feljelentéssel, de nem fogod megnyerni. Legalábbis még nem volt rá precedens, amiről tudnék. A lényeg, hogy csinálják, és ezért senki nem bünteti meg őket.

    De az fix, ha felállsz nekik, és elküldöd őket a búsba, akkor perre mennek, tehát itt ilyen nincs, hogy majd leállítod őket, meg a te személyiségi jogaid sérültek, és különben is. Azt a zsetont bevasalják, ez 99%.


    A másik, hogy telibe sz*ják, hogy milyen személy, vagy hacker, vagy akárki szórakozott az adott ip-n. Tehát ha feltörik a Wifi-t, akkor is a TE hibád, ha nem vagy képes ezt megakadályozni, akkor kérj segítséget (jó pénzért biztos van valami). Minden ilyen esetben az ip-hez tartozó előfizető a felelős kizárólagosan, vitának helye nincs.

    Én nem azért jöttem ki, hogy erre ráfázzak, úgyhogy nem végzek semmi illegális tevékenységet. De a német kollégáim többsége talál ilyen-olyan fizetős vagy akármilyen illegális csatornát, ha valamit nem tud megvenni, és akkor onnan megszerzik. Szóval max nem a torrent megy, de azért a jobb életkörülmények miatti nagyobb vásárlói kedv ellenére is töltögetnek néha az emberek.