• Locutos
    Ez jó. Bírom ezt. Megint a technológia a káros a rossz. Ne "pazaroljak" az idejüket az emberek "káros szenvedélyekkel" helyette inkább mondjuk meditáljanak is. Csak azt nem értem mitől "bűntelenebb" dolog a meditálás a kütyüzésnél? meg mi változik azután hogy meditáltlál és megint leülltél a kütyüdhöz? Tisztább a lelkiismereted hogy kevésbé vagy függő?
    Én személy szerint kétlem hogy ez sokat változtat egy aktuális függőn például.
    Hogy rövidre fogjam és érthetőre, jól mondta Sir Ny, alkohol tilalom, drog tilalom, aztén közösslgi site tilalom lessz, ez pont olyan mint a filozófia hogy "meg akarsz élni menj kapálni!(dolgozni)". Csakhogy így is úgy is az emberiség halad előre, és ez a technikai fejlődésben nyilvánul(hat csak) meg, mert például, mi lessz akkor ha majd gombnyomásra választhatunk élvezetet??
    Olyan hosszuságút, típusút, erősségűt amilyet csak akarunk semmilyen káros mellékhatás nélkül?? Akkor mi lessz gomb tilalom, hogy ne már maximális boldogságban éljék az emberek az életüket? Egy ilyen ma még extrémnek tűnő példa könnyen megvalósulhat a jövőben, hisz tudjuk: Sose mondd hogy soha.
    Egy ehez hasonló problémával szerintem az emberiség előbb vagy utóbb szembe fog kerülni, amikor már hiába lessz a ragaszkodás a régi rendszerhez, mert az ember definicióját át fog kelleni definiálni.