• kvp
    #144
    "Na, hat itt pont, hogy radaros vezerlesrol van szo, max. a terminal guidance-ben szokott lenni IR. Azt sem bizonyitottad semmivel sem, hogy ez a rendszer barmilyen formaban akadalyozva lenne az idojarasi korulmenyek miatt. Pont ezert hasznalnak radart mid-course-guidence-re es nem IR-t vegig. De ha ezt ketsegbe vonod, akkor mutass csak egyetlen konkret - nem short-range(!) - kizarolag IR savban mukodo es rendszert, ami valaha is szolgalatba volt allitva!"

    Egy szolgalatba nem allitott, egyebkent meg futo katonai fejlesztesrol szerintem jopar orszag (kina/eszak korea/oroszorszag) szeretne pontos leirast, lehetoleg a net publikusan elerheto reszen. Na ilyen nem lesz, ami meg van, az nem publikus.

    "Es ujra, pontosan melyik raketa seeker-enek van barmifele koze az AAQ-37-hez? Pontos tipust szeretnek es linket errol!"

    A terminal guidance rendszer ugyanazt a hardvert hasznalja. Bebizonyitani nem fogom, mert azert valoszinuleg megrugnanak par helyrol, csak szoltam. Majd par evtized mulva publikus lesz a muszaki leiras is. Egyebkent a korabban mas altal belinkelt videon jol latszik mire kepes egy jobb infras/lathato taromanyu rendszer. Nem csak kiszurta a raketat, de kepes volt kovetni a booster levalas utan is, meg a ballisztikus palyan repulo robbanofejet is, mindezt jo messzirol. A gond az, hogy mindezt tiszta idoben tette.

    "De amugy is vegig nagyon szabadon hasznalod a kulonbozo EM hullamsavokat..."

    Kompozit rendszer. Tehat tobbfele szenzor adatait tudja kombinalni. Meg a kinect-ben is ilyen kombinalt infra/lathato megoldas van, szoval nem eppen raketatudomany. Ami extra az az, hogy a radarjelekbol szarmazo kepet is be tudja rakni az infra es a lathato melle, egy kozos melysegi terkepbe. Innentol nem csak mintat, hanem format is kepes felismerni, mivel a targy a kamera fele nezo reszenek formaja is ismert, tehat 3D-s kepfelismeresrol van szo. A festett mintak azonositasa a melysegi terkepre rafeszitett lathato kep alapjan tortenik, igy az adott minta feluleti torzulasa (tehat az, hogy nem szembol latjuk) korrigalhato a felulet ismereteben. Ez nagymertekben javitja a felismeresi aranyt.

    "De ha mas nem, akkor alljal ki az utcara es probald ki, hogy hallod-e a fejed felett elrepulo polgari gepeket!"

    Kimertuk, iranyitott noise cancelling mikrofonokkal tokeletesen hallhato, meg a hajtomu tipusa is meghatarozhato. Ezert (is) kell tobb mikrofon. Itt egy bevalt megoldasrol van szo.

    Meg egyszer elismetlem, hogy nem fogok pontosabb publikus informaciot belinkelni, mert nincs. A nem publikus informaciot meg nem rakja be az ember egy forumba, max. megemliti, hogy letezik. Mindezt csak azert, mert erdekes, hogy meg lehet csinalni es jopar mukodo probalkozas szuletett ra. Ha minden info publikus lenne, akkor az osszes vallrol indithato raketa es hazibarkacs kalyhacso ilyet hasznalna. Az meg szerintem gaz lenne, mert mindenhol hullananak a polgari gepek.