• NEXUS6
    #122
    "Viszont végül elérte azt, hogy Hitler agyonlője magát, miután szembesült a totális vereséggel."

    Ja, csak egy olyan háborút, aminek elötte max pár 10 000 fős áldozata volt sikerült még 3-4 évig elhúznia, hogy felmenjen az áldozatok száma több 10 millióra. Amiben persze a RAF tevékenyen részt vett, mert ők kifejezetten a polgári célpontokra mentek rá. Pl Drezda ugye.

    Ami Napoleont illeti, azért sok féle diktatúra létezik. Rossznyelvek szerint a demokrácia is az, csak abban lepapírozzák a döntéseket.
    Mondjuk Napoleon ezt üzente a magyaroknak Bécs elfoglalása után:
    "Magyarok! [...] Eljött az a szempillantás, mellyben visszanyerhetitek régi függetlenségteket. Fogadgyátok el a békességet mellyet ajánlok: maradgyon-fenn egész épségben Országotok és szabadságotok;, maradgyon-fenn Hazátoknak Constitutiója, - akár azon állapottyában, a mint eddig val, akár pedig azon változtatásokkal, a mellyeketabban Ti magatok, tellyes tetszéstek szerént az idöknek mostani környülállásaihoz képest jóknak, és saját polgártársaitok hasznára nézve talán szükségesnek itélni fogtok. Semmit sem kívánok Én Tí tőletek: egyedül tsak azt akarom látni, hogy szabad és valósággal független Nemzetté legyetek."
    De természetesen a magyar vezetés mindíg is híres volt arról, hogy az utolsó utáni pillanatig állhatatosan azt a segget nyalta, amit már rég nem kellene.