"De azt senki se tudta előre, hogy a store-ok olyan sok pénzt fognak hozni, hogy abból egy oprendszer kifejlesztése is vastagon megtérül, azt nem lehetett előre látni. Ez egy rohadt nagy kockázat volt, ami bejött."
Hát az üzleti élet már csak ilyen. A Nokia pont ezt szívta meg. Azt hitte, hogy ő tudja a tutit és mehet biztosra. Beszopta.
"Mert akkor mit tudtak volna lépni? Megfelelő saját oprendszerük nem volt. Gondolták, hogy a Symbian-t lehet még toldozgatni - ki is hozták valami női néven, és hát szar lett."
Ezért kellett volna kijavítani, vagy tök újraírni az egészet. Ha kell akkor ezer programozót állítok rá, hogy csinálják meg, és nem elegánsan kidobom az ablakon évekkel ezelőtt az egyetlen aduászt a kezemből.
"Csakhogy az iPhone-t nem azok vették, akik előtte a Nokia okostelefonokat."
Na ne máááár, akkor kik vették? Én Nokiáról váltottam és ezt a legtöbb barátomról el tudom mondani. Mivel akkor a Nokia volt a legjobb telefon szinte mindegyikünknek az volt, utána jött az iphone.
"Ne vicceljünk már - ne csak a telefon piacot nézd, hanem globálisan. Az Apple mint számítógép és kütyü gyártó usákföldön a legnagyobb cég (ugye iPod-ja addigra már mindenkinek volt)."
Globálisan nézve sem volt olyan nagy, elég ha megnézed a lentebb linkelt forgalmi adatot. És pontosan erről beszélek, hogy már az ipod időben elkezdett a Nokia zülleni.
"Csavarhatod ahogy akarod, akkor is az a lényeg, hogy ilyen hígfost senki se tudott eladni az Apple előtt. És 1 napot se bír ki ha használod. Navigációval, játékkal fél nap alatt üres."
Erre nincs mit válaszolni ez már a te utálatos fröccsögésed. (Ahogy elnézem az eladásokat nem mindenki olyan mint te - persze erre jön a szokásos város, hogy agymosottak - hát meghagyunk téged ebben a hitben) A szerinted hígfos az abban az időben kapható legjobb telefon volt szerintem. És átlag használattal, némi játék egy kis navigáció símán kibír 1 napot.