• Komolytalan
    "1. Az iOS/Android okostelefonoknál a nyereség jelentős részét a store-ok hozzák."
    Így van, de ezek a cégek / store-ok akkor indultak.""
    De azt senki se tudta előre, hogy a store-ok olyan sok pénzt fognak hozni, hogy abból egy oprendszer kifejlesztése is vastagon megtérül, azt nem lehetett előre látni. Ez egy rohadt nagy kockázat volt, ami bejött.

"mert akkor sem léptek semmit amikor az appstore elkezdett működni."
    Mert akkor mit tudtak volna lépni? Megfelelő saját oprendszerük nem volt. Gondolták, hogy a Symbian-t lehet még toldozgatni - ki is hozták valami női néven, és hát szar lett. Másik lehetőségük az volt, hogy lehettek volna az n+1. Androidos gyártó, és elkészíthették volna a tökugyanolyan készüléket mint a Samsung vagy a HTC, csak drágábban (mert ugyebár egy távolkeleti gyártóval árban versenyezni nem lehet). Akkor már vége volt a dalnak, el voltak késve. Az M$ szövetség is csak egy kétségbeesett szalmaszálba kapaszkodás volt, ami szintén nem jött be.

""2. Tényleg elvárható volt akkoriban, hogy egy készülék kibírjon egy leejtést."
    Hát mint a példa mutatja senki nem várta el csak a Nokia gondolta ezt."
    Csakhogy az iPhone-t nem azok vették, akik előtte a Nokia okostelefonokat. Azok Nokiáról inkább váltottak BB-re. Az iPhone az első perctől kezdve trendi divattermék volt, a menő csávók telefonja, amivel lehet villantani. Hót sötét sportolók, celebek, tv-s személyiségek villogtak vele eleinte, akiknek 100% hogy köze nem volt előtte az okostelefonokhoz. És mellékesen mikor összetörték röhögve vettek egy másikat.

"Ez hülyeség. Azért az apple ekkor még elég "kicsi" cég volt, legalábbis a Nokiához képest."
    Ne vicceljünk már - ne csak a telefon piacot nézd, hanem globálisan. Az Apple mint számítógép és kütyü gyártó usákföldön a legnagyobb cég (ugye iPod-ja addigra már mindenkinek volt).

"

"Pl iPhone előtt elképzelhetetlen lett volna olyan készüléket sikerre vinni, aminek 1 nap az üzemideje, normál használat mellett (komolyabb mellett - pl játék - meg még annyi se)."
    Szerintem meg sem próbálták és fel sem mérték az igényt. Mert megint azt mondom, ha ez nagy gond lett volna akkor az iphone bukik."
    Csavarhatod ahogy akarod, akkor is az a lényeg, hogy ilyen hígfost senki se tudott eladni az Apple előtt. És 1 napot se bír ki ha használod. Navigációval, játékkal fél nap alatt üres.

"Egyszerűen csak ismételni tudom magam. 5-7 éve tömegesen mondtak fel Nokiánál barátaim mert elkezdték látni a dilettáns vezetést."
    Ezt mondjuk meg tudom erősíteni, mert egy ismerősöm szintén akkoriban hagyta ott őket. Ő mondta nekem, hogy a Nokiának már vége, csak még nem tudják, mert a Symbiant erőltetik folyamatosan, pedig nagyon nem kéne már.