Kipróbáltam és úgy döntöttem, hogy kivárom a végleges verziót, mert volt olyan eszköz a gépemben, amit nem ismert fel. Pár helyen írták, hogy ilyen előfordulhat, mivel még nincs minden driver készen.
Informatikusként volt dolgom a DOS-szal, mikor kisült, hogy egyik cégnél még egy ezer éves PC-n megy a könyvelés, ami megadta magát. Mit ne mondjak, érdekes élmény volt, hiába használom a parancssort nap mint nap XP és 2003 alatt, több parancsot a netről kellett előkeresnem (annak meg számát nem tudom, hány parancsnál kezdtem a /? kapcsolóval a használatot). Szóval hiába régi rendszer, a mai napig kísért jópár helyen.
A Win1.0-áról lemaradtam, én már csak a 3.11-et tanultam és használtam. De arra emlékszem, milyen reakció volt, mikor kijött a Win95, majd legközelebb akkor volt nagy ledöbbenés, mikor bejött az XP és nem volt benne DOS üzemmódú indításra lehetőség.
Alapvetően a Win8-ban nem az új felülettel van problémám, az még jó is lehet. Inkább az nem tetszik, hogy kapásból kitesz alap csempéket (ilyen ugye a Facebook vagy a Youtube), ami félő, hogy előbb kerül a melóhelyeken használatba, mint a klasszikus nézet. Ráadásul alapvetően én a METRO-t nem munkahelyekre valónak tartom. Szimpla otthoni felhasználónak nagyon jó lehet, hogy egy gombnyomással nyithat meg gyakran használt elemeket, de egy irodában félő, hogy mint azt írtam, nem a megfelelő elemek lesznek a gyakran használtak.