'Ha magán személyként veszed, valóban így van. Ha viszont kereskedésként, akkor arra különböző extra költségek jönnek sajnos, plussz ha ilyet forgalmazol, akkor azt nem felebaráti szeretetből teszed, tehát kell rá haszon is."
Most én hozzalak össze egy kínai gyártóval, hogy gyártson neked ilyen 3e forintért? Összehozlak csak vegyél meg belőle pár ezer darabot és már lehetsz is hazai forgalmazó, saját márkával meg amit akarsz.
"Ja és a posta csak az USA-n belül van ingyen, külföldre csomagolást és szállítást számolnak fel. Illetve hogy pontos legyek, nem ennél a terméknél kérdeztem rá, hanem mikor itt szóba került, hogy lehet külső USB csatit és kártyaolvasót kapni, annál érdeklődtem utána és ezt a választ kaptam."
Akkor nagyon rossz választ kaptál. Az általam linkelt oldalnak semmi köze USA-hoz ez egy kínai oldal. Rögtön számol postaköltséget is ami általában free. Számtalanszor rendeltem már ide Magyarországra innen.
"Thunderbolt port valóban, nincs benne. De az azért kapásból eszembe jut: mire akarsz olyat használni? Mert maga a port ugyan már lassan 1 éve létezik, sőt, az ilyen porttal rendelkező gépek azóta vannak forgalomban, mégis mire használható?"
Én semmire nem akarom használni, nem akarok notit venni, ultrabookot sem vennék meg macbook airt sem mert nincs rá szükségem. Elvekről beszélgetünk. Az viszont roppant érdekes, hogy mindig azzal jöttök, hogy ha egy apple termékben nincs valami akkor csak az apple fan állítja, hogy nem is kell, most meg, hogy valami van benne akkor meg fordítva jön az állítás? Nem érzed, hogy ez elég erős kettős mérce?
"Gyors kérdés: lehet M.o.-on kapni? Mert erről még az Apple Magyarország se tud... De utánanéztem, külföldön is csak rendelésre lehet kapni, bolti forgalomban nincs."
Hát nem nagyon nézhettél utána, mert google rögtön dobja a találatokat. Rögtön az első:
http://www.olcsobbat.hu/termek/apple_ipad_bluetooth_billentyuzet-4f8cd152c1a99f776e013c10/?gclid=CMaw6M-vr7ECFUVc3wodbVsAFw
"Valóban, csakhogy ezzel 2 dolog van: ugyan lehet, hogy 1200 dollár 2 heti pénz, de emellett az áraik is szebbek, tehát meg is kell élniük. "
Nem tudom hányszor voltál USA-ban én elég sokszor. Nos a lakáson kívűl mi az ami drágább mint Magyarországon?
"Másik dolog: hiába annyi odakint, ha egyszer mi itthon akarjuk megvenni, akkor szerintem a hazai arányokat kell nézni (már csak azért is, mert a magyar Apple fanok mondják, hogy nem drága a gép)."
Pedig a haterek mindig azzal jönne, hogy hogy a francba tud az apple ennyit eladni. És hát nyilván nem magyarországon adja el, az itteni eladás teljesen marginális. Egyébként mint lentebb is írtam, nem azt mondják, hogy nem drága hanem azt, hogy a konkurenciájé sem jelentősen olcsóbb (ugye a forumon mindig 2x-3x árral jönnek ami most is bebizonyosodott, hogy kurva nagy kamu). Azt meg már mindenki nagy fiúsan el tudja dönteni, hogy a néhány "apróság" megér-e neki 50e forint árkülönbséget vagy nem. (Mint ahogy korábban is írtam, hogy én bizony 80e forinttal többet fizettem egy Asus netbookért mint egy szintén Asus 5x erősebb notebookért. Csak ez alu, designos, sokáig bírja az akksi - van akinek ez nem ér ennyi árkülönbséget nekem meg ért - ez ennyire egyszerű)