• lordsithlord
    #8
    Nem feltétlenül lustaság a 7-es elvetése, sokkal inkább célszerűség.

    A Windows Phone 7 nem igazán nyerő, rengeteg rá a panasz, szóval bukott rendszer. Ráadásul nem sikerült azt elérniük, amit akartak, azaz az egységes rendszert, hiszen a tabletes verzió egyszerűen használhatatlan, hála a bárkacs megoldásoknak. Maga a Phone 7 sem volt hibamentes, ezért is jött ki a 7.5 Mango kiadás, de ez se tudta megoldani a problémákat.

    Az MS évek óta egy teljesen egységes rendszerben gondolkozik, azaz minden eszközön Windows futna és teljes lenne az átjárás köztük. Ez a 7-es alatt elképzelhetetlen lenne, hiszen egy platformon teljes a bukta (tablet), egy platform ugyan nem teljes bukta, de a kezdeti hibák miatt nem igazán terjedt el (Phone 7), így hiába sikeres a PC-ken, egyszerűen nem tudják a nagy álmukat megvalósítani. Ráadásul a teljes átjárás is bukta volt, mivel gyakorlatilag nem léteztek a szükséges erőforrásokkal rendelkező hardvereszközök.

    A Win8 szépsége az ígéretek szerint pont abban rejlik, hogy teljes lesz az átjárás az eszközök között, hála a teljesen újraprogramozott magnak és az egységesen használható appoknak. Emellett végre megjelentek olyan eszközök, amik rendelkeznek a megfelelő erőforrásokkal ahhoz, hogy akár egy PC-s programot is lehessen rajtuk futtatni. A fő probléma eddig a tárhely és a proci volt, ez mára kiküszöbölődött, a telefonok és a tabletek is sorra dupla magos CPU-val, külön GPU-val jönnek ki, emellett a tabletekben még kezd elterjedni a hibrid adattárolás, azaz a memória mellé beépítenek egy SSD-t is, így igen komoly tárhelykapacitást kapnak ezek a gépek.

    A Windows 8, ha tényleg minden ígéretét betartja az MS, akkor hatalmas siker lehet. Kérdés az áralkotás és hogy mennyi lesz a betartatlan ígéret. Ha túl drága lesz, bukta, ha túl sok dologról derül ki, hogy csak lufi, ami hamar kipukkan, akkor is. Ha viszont sikerül egy elfogadható árat találniuk és tényleg működnek a beígért újdonságok, akkor lényegében egy új korszak köszönthet be.