• okosan gyerekek
    #25
    értelek. szóval akkor legalizáljuk a nemi erőszakot is, hiszen mi többről volna szó egy pedofil esetében, mint a kielégületlen hajlam túltengéséről? aki nem tud nőt szerezni aztán ezért megerőszakol valakit, azt sajnáljuk meg és próbáljunk RAJTA segíteni, nem?

    a helyzet az, hogy lehetsz buzi is (azt is nyugodtan betegséként aposztrofálhatjuk, hiszen a teljes populációra levetítve a következményeit kihaláshoz vezet) senkit nem zavar, sőt, nem is kell kezelni, mert mindkét fél akaratlagosan hozzájárul ahhoz, ami történik. a gyermekekkel viszont csak szexuális visszaélés képzelhető el, mert nem tartja őket a pszichológia, s így a jogsem teljesen felelősségteljes döntést hozni képes embernek, tehát a tényleges kölcsönös hozzájárulás elképzelhetetlen. azaz, nemi erőszak. nem beszélve arról, hogy különösen súlyos bűncselekmény ez, mivel kiszolgáltatott és védtelen gyermek sérelmére valósul meg.

    Szóval, itt nem önmagában a hajlamról van szó, hanem az erkölcstelenségről, ami tettlegességhez vezet, és igen, az is morális bűn, talán jogi bűncselekmény is, ha ilyen szájtokat néz valaki. Hiszen mit szólnál, nem csak ahhoz, ha meztelen képeket mutogatnának rólad a világhálón, de tudnád, hogy erre egyesek a beteges hajlamaikat élik ki? Nyilván nem tetszene -- ha igen, te is kezeltesd magad. Egy gyerek esetében pedig erről a gyermek maga megint csak nem tud dönteni. Tehát, nincs olyan módozata ennek a betegségnek, amely ha szinte bármilyen formában megnyilvánul ne vonná maga után, hogy az illető különösen elítélendő módon ne viselkedne, és a moralitását egy ilyen betegnek a betegsége szükségképp nem érinti. Tehát a buta logikánkról ennyit.

    És a skizofrénnel ellentétben, akit lehetne vinni a Lipótra (már egyébként nem) egy pedofil alapvetően beszámítható. Hogy nem tudja kiélni magát, az nem jogosítja fel, hogy ilyesmit csináljon, ahogy senkit sem az, ha nem lesz nője. Tehát ilyen értelemben nem beteg, mert nem beszámíthatatlan. Amit ilyen értelemben elkövet, azért neki -- ellenben egy skizofrénnel -- vállalnia kell.

    Ennyit a buta logikáról, te hülye fasz. Remélem nem egy pedofil vagy egyébként!