• lordsithlord
    #14
    A rendszer szépen működik az USA-ban. És miért is?

    Ad egy: mert csak házi őrizethez használják, azaz igen komolyan bekorlátozott a bilincset viselő mozgástere. Külön engedély kell minden egyes olyan esetre, ha a meghatározott körzetet (a legtöbb esetben a házat vagy a lakást) el akarja hagyni, ilyenkor rendőri kíséretet kap a delikvens.
    Másik "apróság": külön szervet alakítottak ki a figyelésére, akik jelzés esetén azonnal hívják a delikvenst és ha az illető 5 csöngésen belül nem veszi fel a telefont, megy a járőr és azonnal őrizetbe veszi. Ja és persze nem megvetendő apróság az sem, hogy ilyen esetben a járőr reakcióideje maximum 15 perc lehet (ha az eszköz olyan riasztást küld ki, hogy megpróbálták eltávolítani, még ennél is kevesebb, maximum 5 perc).

    Szóval ez a rendszer nem arra való alapvetően, hogy GPS jelzőként funkcionáljon. Arra csak akkor jó, ha a szabályokat megszegik és el kell kapni a delikvenst. Alapvetően ez egy házi őrizetre való eszköz, azaz felszerelnek egy adót a meghatározott körzet határára (ez általában a ház/lakás bejárati küszöbe) és ha ezt a határt átlépi a delikvens, riaszt a központnak.

    Ha ennek megfelelően használnák és nem egy nyomkövetővé akarnák lealacsonyítani ezt a rendszert, akkor igenis hatásos lenne.